DomovReceptiSlano in slastnoSataraš z rižem je priljubljena jed za vroče poletne dni!
Glavna jed

Sataraš z rižem je priljubljena jed za vroče poletne dni!

Sataraš z rižem je priljubljena jed za vroče poletne dni!
Vsi recepti
31. avgust 2024.

Sataraš z rižem je jed, ki združuje preprostost z bogastvom okusa, ljubiteljem domačih jedi pa namizo prinaša pravo zadovoljstvo. Ta klasičen recept iz balkanske kuhinje daje popolno ravnovesje med okusno zelenjavo in mehkim rižem ter ustvari obrok, ki je hkrati hranljiv in okusen.

Sataraš je znan po svoji vsestranskosti in prilagodljivosti. Osnova jedi je sestavljena iz paprike, paradižnika in čebule. Kuhamo jih skupaj, da dobimo bogato aromatično mešanico, ki je srce vsakega krožnika. V kombinaciji z rižem dobi ta kombinacija novo dimenzijo – riž vpije vse fantastične okuse in postane popolna priloga k bogati zelenjavni omaki.

Posebnost sataraša je njegova preprostost in vsestranskost pri pripravi in ​​serviranju. Popolnoma se prilega različnim priložnostim, od družinskih večerij do sproščenih kosil s prijatelji, postrežemo pa ga lahko kot glavno jed ali prilogo.

Dober tek! 

Recept za sataraš z rižem

Priprava:

  1. Riž skuhajte po navodilih na embalaži.
  2. Paradižnike za približno 10 minut namočite v vrelo vodo, nato jih olupite in nasekljajte.
  3. Na oljčnem olju prepražite čebulo in česen, dodajte na kocke narezano papriko in dušite približno 10 minut.
  4. Nato dodajte paradižnike, pokrijte in kuhajte približno pol ure.
  5. Začinite s soljo in poprom.
  6. Postrezite z rižem.

Sataraš s rižom

Brezplačno se naročite na naš novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu!

Slano ali sladko, ni pomembno, v kuharici si odlične recepte oglejmo! 

Prevzemite kuharico