DomovReceptiSlano in slastnoVegetarijanski polpeti
Glavna jed

Vegetarijanski polpeti

Zdravi vegetarijanski polpeti na belem krožniku
Vsi recepti
04. marec 2021.

Ko nekdo reče polpet, najprej pomislimo na fino in zdravo hrustljavo jed, ki jo lahko oblikujemo iz "ostankov" v hladilniku. Kombinacije sestavin so res neskončne, priprava je hitra in enostavna, postrežemo pa jih lahko tudi za zajtrk.

Zelenjavni polpeti so odlična in domiselna alternativa polpetom iz mesa

Predstavljamo vam recept za polpete iz blitve. Okusni polpeti so odlična priloga k vsem vrstam mesa, lahko pa jih postrežete tudi kot samostojno, vegetarijansko jed s pire krompirjem ali vašo najljubšo solato.

Ne glede na to, ali imate blitvo radi ali ne, vas bodo ti polpeti navdušili. Z ovsenimi kosmiči so odlična zamisel za trenutke, ko bi radi nekaj prigriznili.

Blitva je kot samostojna jed ali kot dodatek k ribam idealna, lahka in zelo zdrava dobrota.

Blitva je jednostavna za pripremu, kratko se kuha i iznimno je hranjiva. Kod kuhanja treba paziti da ju ne kuhate predugo - dovoljno je ubaciti ju u zakuhanu vodu na 4-5 minuta, tek toliko da lišće i stabljika omekšaju. Osim kuhane, blitvu možete jesti i sirovu, primjerice pomiješati (umjesto špinata) s voćem i povrćem u zdravi smoothie. Isto tako, možete ju ubaciti u fine zelene polpete prema receptu koji slijedi.

Blitva je enostavna za pripravo, se hitro skuha in je izjemno hranljiva. Pri kuhanju bodite previdni, da jo ne kuhate predolgo - dovolj je, da jo za 4-5 minut položite v vrelo vodo, ravno toliko, da se zmehčaji listi in stebla. Poleg kuhane, lahko blitvo jeste tudi surovo, na primer dodajte jo (namesto špinače) sadju in zelenjavi v zdravem smutiju. Lahko jo vključite tudi v fine zelene polpete po receptu, ki sledi.

Sitno mljevene Nutrigold zobene pahuljice u plastičnoj prozirnoj ambalaži od 500 grama.

Kombinacija okusov, ki jih lahko vedno obogatimo z različnimi omakami, je razlog, da se vedno z veseljem vrnemo k polpetom

Še posebej k tem!

Postopek:

  1. Ovseno kašo prelijemo z vrelo vodo in pustimo, da nabrekne, blitvo pa narežemo na majhne koščke in poparimo.
  2. Blitvo zmešamo z ovsenimi kosmiči, jajci in moko ter začinimo.
  3. Z žlico izdelamo majhne polpete in jih pražimo, da dobijo lepo zlatorjavo barvo.
  4. Ko so končani, jih razporedite na papirnato brisačo.

Za še več receptov se prijavite na naš NOVIČNIK!