Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Ko nekdo reče polpet, najprej pomislimo na fino in zdravo hrustljavo jed, ki jo lahko oblikujemo iz "ostankov" v hladilniku. Kombinacije sestavin so res neskončne, priprava je hitra in enostavna, postrežemo pa jih lahko tudi za zajtrk.
Predstavljamo vam recept za polpete iz blitve. Okusni polpeti so odlična priloga k vsem vrstam mesa, lahko pa jih postrežete tudi kot samostojno, vegetarijansko jed s pire krompirjem ali vašo najljubšo solato.
Ne glede na to, ali imate blitvo radi ali ne, vas bodo ti polpeti navdušili. Z ovsenimi kosmiči so odlična zamisel za trenutke, ko bi radi nekaj prigriznili.
Blitva je kot samostojna jed ali kot dodatek k ribam idealna, lahka in zelo zdrava dobrota.
Blitva je jednostavna za pripremu, kratko se kuha i iznimno je hranjiva. Kod kuhanja treba paziti da ju ne kuhate predugo - dovoljno je ubaciti ju u zakuhanu vodu na 4-5 minuta, tek toliko da lišće i stabljika omekšaju. Osim kuhane, blitvu možete jesti i sirovu, primjerice pomiješati (umjesto špinata) s voćem i povrćem u zdravi smoothie. Isto tako, možete ju ubaciti u fine zelene polpete prema receptu koji slijedi.
Blitva je enostavna za pripravo, se hitro skuha in je izjemno hranljiva. Pri kuhanju bodite previdni, da jo ne kuhate predolgo - dovolj je, da jo za 4-5 minut položite v vrelo vodo, ravno toliko, da se zmehčaji listi in stebla. Poleg kuhane, lahko blitvo jeste tudi surovo, na primer dodajte jo (namesto špinače) sadju in zelenjavi v zdravem smutiju. Lahko jo vključite tudi v fine zelene polpete po receptu, ki sledi.
Še posebej k tem!
Postopek:
Za še več receptov se prijavite na naš NOVIČNIK!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: