DomovReceptiSlano in slastnoNe more biti bolj barvito in fino, saj smo postregli polnjen sladki krompir
Glavna jed

Ne more biti bolj barvito in fino, saj smo postregli polnjen sladki krompir

Ne more biti bolj barvito in fino, saj smo postregli polnjen sladki krompir
Vsi recepti
16. januar 2024.

Prvi mrzli in oblačni dnevi zahtevajo hranljive obroke toplih arom. Ali obstaja boljši način, da končate dan, kot da preizkusite jesenske delikatese, ki nas bodo ogrele in nas poživile.  Ali obstaja boljši način, kot je eksperimentiranje s sladkim krompirjem. 

Sladki krompir nas z okusom in s teksturo spominja na kraljico jeseni - bučo, zato se lahko kombinira v sladkih in slanih receptih. Hranilno bogat in okusen, sladki je krompir na trgu zelo poceni, saj mu sezona začne jeseni. Sladki se krompir večinoma pripravlja kot priloga, iz njega se naredijo kremaste juhe, cmoki in testenine, in ta smo se teden odločili za polnjeno različico za lahki in poceni obrok. Yumyum nam je dala idejo, v kateri sta kvinoja in čičerika osnovni sestavini. 

Sladki krompir imate rad, ali ne, ni tretjega, vsekakor je boljša tista prva, saj je z njim možno narediti veliko tega.

Recept za specialiteto iz pečice je serviran!

Zapečeni narnčasti batat punjen crvenim grahom i kvinojom na crnom tanjuru.

Priprava:

  1. Kvinojo dajte v vodo, posolite in kuhajte 20 minut na majhnem ognju, dokler voda ne izpari. 
  2. Potem kvinojo zmešajte s čičeriko, fižolom, papriko, peteršiljem in začimbami. 
  3. Sladki krompir sperite, sesekljajte, prelijte z oljčnim oljem ter dajte v pečico na 180 stopinj 45 minut, ali dokler ne omehča. 
  4. Sredico pečenega sladkega krompirja zgnetite z vilico ter napolnite s kvinojo in zelenjavo. 
  5. Postrezite z grškim jogurtom. 

Če ne marate te različice, poskusite kakšno drugo. Tisto, kar je odlično pri polnjenem sladkem krompirju je tole, da lahko uporabite ostanke kakšnega kosila.

Sporočite nam svoje vtise! 

In ne pozabite na NOVIČNIK!