DomovReceptiSlano in slastnoTeh spomladanskih zvitkov ne boste cvrli na olju, temveč jih zavili v popoln barvit obrok
Prigrizek - Slana jed

Teh spomladanskih zvitkov ne boste cvrli na olju, temveč jih zavili v popoln barvit obrok

Teh spomladanskih zvitkov ne boste cvrli na olju, temveč jih zavili v popoln barvit obrok
Vsi recepti
20. april 2023.

S prihodom pomladi, toplejših dni in večjega izbora živil je čas, da prehrano prilagodimo z nekoliko lažjimi in barvitejšimi jedmi.

S tem v mislih, je čas za zavijanje in uživanje v odličnih zavitkih.

Veste, o čem govorimo? Spomladanski zavitki!

Teh zvitkov v riževem papirju ni treba cvrti. Izognite se maščobam, prihranite čas in uživajte v teh preprostih in okusnih spomladanskih zvitkih, polnih zelenjave. Uporabite lahko poljubno zelenjavo, odvisno od sezone. Po želji dodajte tudi svojo najljubšo zelenjavo. Prepustite se domišljiji!

Postopek:

  1. Vso zelenjavo narežemo na čim tanjše trakove.
  1. Manjšo skledo napolnimo s toplo vodo in rižev papir eden po eden potopimo v vodo, dokler ne postane prožen, nato pa ga napolnimo s pripravljeno zelenjavo in zavijemo.
  2. Postrežemo s tamari in Sweet chilli omako.

Rižev papir ne zahteva toplotne obdelave, zato lahko spomladanske zvitke postrežete takoj, ko jih zavijete ali pa jih daste gostom, da jih med druženjem napolnijo in zvijejo sami.