DomovReceptiSte za lahko in okusno kosilo? Naredite bučke polnjene s kvinojo!
Glavna jed

Ste za lahko in okusno kosilo? Naredite bučke polnjene s kvinojo!

Ste za lahko in okusno kosilo? Naredite bučke polnjene s kvinojo!
Vsi recepti
07. marec 2016.

Zajtrkuj kot kralj, obeduj kot princ in večerjaj kot berač. Če gre za preprostost, vendar tudi veliko hranljivost - je ta obrok s kvinojo in zelenjavo pravo cesarsko kosilo. 

Bučke v kombinaciji s papriko, paradižnikom, jajčevcem in aromatično baziliko bodo dale veliko hranljivih in zdravih sestavin vašem telesu, in vaše okušalne brbončice bodo uživale v različnimi vonji in okusi, ki ga ta jed prinaša. 

Čeprav se zdi zapletena, je ta jed zelo preprosta, hitro pripravljena in okusna. 

Priprava: 

  1. Buče narežete po dolžini in jih z žlico izdolbite tako da skorja ostane debela okoli pol cm. 
  2. Meso bučk sesekljajte na koščke in drugo zelenjavo tudi drobno sesekljajte.
  3. V pekač dajte izdolbene bučke in pecite na 200 stopinj 20 minut, toliko na ponvi na oljčnem olju popecite zelenjavo. Bučke dajte ven, dopolnite z zelenjavo in skuhano kvinojo, popestrite in potresite s parmezanom po vrhu. 
  4. Dajte peč še 5 minut, dokler bučke ne bodo pečene. 

Kako pravilno skuhati kvinojo, preberite v tekstu: MAJHNI NASVETI ZA PRAVILNO KUHANJE ŽITA

Za še več zdravih receptov, se prijavite na naš novičnik