DomovReceptiZdrave sladiceČokoladno ploščico z avokadom boste želeli jesti vsak dan
Prigrizek - Sladka jed

Čokoladno ploščico z avokadom boste želeli jesti vsak dan

Čokoladno ploščico z avokadom boste želeli jesti vsak dan
Vsi recepti
29. januar 2021.

Osnova so datlji – služijo kot lepilo za druge okusne sestavine. Ne čutijo se preveč, a dajejo čudovito sladkost. Datlji so polni ogljikovih hidratov, večinoma sladkorja, dajo pa velik "boost" energije. Mandlji so tukaj za zdrave maščobe, zaradi katerih bomo dlje siti. In za konec avokado –  odličen vir vlaknin in zdravih maščob, zaradi katerih je ta čokoladna ploščica odlična veganska poslastica, primerna tudi za otroke.

Postopek:

  1. Vse sestavine za spodnjo plast damo v blender in mešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi z majhnimi koščki mandljev.
  2. To zmes nato damo v pekač 20x20 cm in jo dobro pritisnemo, da bo spodnja plast čim bolj čvrsta.
  3. Damo v hladinik, med tem pa pripravimo zgornjo plast oziroma zmešamo avokado, agavin sirup in stopljeno kokosovo olje v homogeno kremo.
  4. Zgornjo plast razporedimo po spodnji in pustimo, da se ohladi, vsaj 4 ure, najbolje pa čez noč.

 

NOVIČNIK je tukaj, v njem pa smo skrili nekaj odličnih receptov.