Uporabniška podpora
Makova potica, dišeč in sočen zvitek, polnjen z bogatim makovim nadevom, je ena izmed najbolj priljubljenih sladic v mnogih domovih. Ta sladica je nepogrešljiv del praznične mize, predvsem za božič in veliko noč, pa tudi ob vsakdanjih priložnostih, ko želimo uživati v okusu tradicije.
Pripravo začnemo z mehkim testom, ki ga pustimo vzhajati, da postane popolnoma zračno. Nadev iz maka, mleka in sladkorja obogaten z rahlim beljakovim snegom daje zavitku sočnost in polnost okusa. Ko testo razvaljamo, napolnimo z nadevom in previdno zvijemo, ga oblikujemo v prepoznavno obliko šarklja in spečemo na nizki temperaturi, s čimer dosežemo nežno teksturo in bogato aromo.
Makovo potico obožujemo, ker je sladica z bogato zgodovino, ob tem pa je treba dodati, da je mak tako aromatičen, da se mu je težko upreti. Nosi spomine na otroštvo, družinska srečanja in toplino doma.
Ne glede na to, ali ga postrežemo h kavi, čaju ali kot sladico po kosilu, njegova nežna in aromatična tekstura očara z vsakim grižljajem.
Priprava
Za še več receptov, idej in izdelkov se naročite na naš Novičnik in prejmite 10% popust na prvo naročilo!
Kdor se ne more upreti sladkarijam, naj ne skrbi, naša kuharica slastne recepte priskrbi!
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: