DomovReceptiZdrave sladiceČokoladni božični piškoti, ki se topijo v ustih!
Prigrizek - Sladka jed

Čokoladni božični piškoti, ki se topijo v ustih!

Čokoladni božični piškoti, ki se topijo v ustih!
Vsi recepti
29. november 2018.

Bližajo se božični prazniki in z njimi tradicionalna priprava božičnega peciva in sladic. Naj bo letošnje praznično sladkanje bolj zdravo – odločite se za peko bolj zdravih sladic in uživajte brez skrbi v sladkih dobrotah.

Božični prazniki so odlična priložnost, da poskusite zdravo hrano, ki vam bo zagotovila obilico hranilnih snovi in ​​popolno zdravje. Namesto klasičnih mastnih in nezdravih sladic pripravite bolj zdrave različice. Spoznajte različico italijanske sladice iz sadja in oreščkov, ki jo v Italiji tradicionalno pripravljajo prav za božične praznike.

Priprava: 

  1. Sadje in oreščke nasekljamo, pečico segrejemo na 180.
  2. Lešnike damo v manjši model in jih pečemo 5-10 minut, nato jih vzamemo iz pečice, mandlje pa blanširamo in prav tako kratek čas zapečemo.
  3. Nato temperaturo pečice znižamo na 160 °C in pekač z vseh strani obložimo z mastnim papirjem.
  4. V večji posodi zmešamo sadje, lešnike, mandlje, moko, kakav, ingver in cimet, v drugi manjši posodi pa zmešamo javorjev sirup in kokosov sladkor, nato postavimo na ogenj in mešamo dokler se sladkor ne stopi ter kuhamo še eno minuto.
  5. Dodamo čokolado in mešamo, dokler se čokolada ne stopi, nato odstavimo z ognja.
  6. V sirup dodamo vaniljo in vse skupaj takoj prelijemo čez pripravljeno mešanico sadja in oreščkov, na hitro premešamo, da se vse sestavine povežejo in nato zmes takoj vlijemo v model.
  7. Pečemo na 160 približno 35 minut, nato odstranimo, ohladimo in potresemo s sladkorjem v prahu ali kakavom v prahu.
  8. Narežemo na kocke in postrežemo.

Za  še več zdravih nasvetov in receptov se prijavite na naš Novičnik!