Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Veganski čokoladni mousse - neustavljivi recept iz 4 sestavin!
Prigrizek - Sladka jed

Veganski čokoladni mousse - neustavljivi recept iz 4 sestavin!

Vsi recepti
05. maj 2023.


Popolno okusen, pena s, poln mehurčkov in noro čokoladen - je najbolj kremast veganski, čokoladni mousse, ki smo ga pravkar preizkusili in se navdušili! Čas je da z vami delimo recept za to vegansko poslastico iz 4 sestavin!

Čokoladni mousse v veganski različici!

Mousse je eden najbolj znanih francoskih sladic, ki ga radi pripravljamo vse leto. V veganski različici moussea, smo jajca nadomestili z vodo iz konzerve čičerike, ali aquafabo, ki je v veganskem svetu ena najbolj priljubljenih nadomestkov za jajca. 

Če ločite vodo iz konzerve čičerike ali prihranite vodo, ki ostane v vaših loncih po kuhanju čičerike, dobite aquafabo - idealen nadomestek za jajca v skoraj vseh receptih. Tisto, zaradi česa je ta voda popolna uspešnica, je dejstvo, da se lahko stepe v sneg in tako lahko nadomesti beljake v vseh sladicah, tortah, kolačih, mousseu.

Za prirpavo veganskega moussea potrebujete še eritritol, vinski kamen in seveda kakovostno temno čokolado. Vinski kamen je koristna sestavine, ki ustvari čudež v kuhinji. Lahko se uporablja za skoraj vse vrste testa kot alternativa tradicionalnem pecilnem prašku. 

Dobra je novica , da lahko ta brezglutenski mousse pripravite v enem hipu, lahko ga okrasite z jagodami ali jagodičevjem ter s kapljicami čokolade. 

Uživajte v pravi čokoladni rapsodiji okusov in ne pozabite pokukati v našo novo kuharico za maj, v kateri lahko preberete veliko zdravih in okusnih receptov! 

Veganski čokoladni mousse - recept

Seznam sestavin vas čaka z desne strani, recept pa v nadaljevanju. 

Priprava:

  1. Čokolado stalite na pari in pustite da se ohladi.
  2. Vodo iz čičerike mešajte, dokler se ne spremeni v sneg (kot iz beljaka) ter dodajte eritritol in nadaljujte z mešanjem.
  3. Potem ročno zmešajte s špatulo, dodajte vinski kamen (ali pecilni prašek) in čokolado.
  4. Prestavite v skodelice za serviranje in ohladite

Za še več okusnih in zdravih receptov, se naročite na naš Novičnik!

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.