Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Popolno okusen, pena s, poln mehurčkov in noro čokoladen - je najbolj kremast veganski, čokoladni mousse, ki smo ga pravkar preizkusili in se navdušili! Čas je da z vami delimo recept za to vegansko poslastico iz 4 sestavin!
Mousse je eden najbolj znanih francoskih sladic, ki ga radi pripravljamo vse leto. V veganski različici moussea, smo jajca nadomestili z vodo iz konzerve čičerike, ali aquafabo, ki je v veganskem svetu ena najbolj priljubljenih nadomestkov za jajca.
Če ločite vodo iz konzerve čičerike ali prihranite vodo, ki ostane v vaših loncih po kuhanju čičerike, dobite aquafabo - idealen nadomestek za jajca v skoraj vseh receptih. Tisto, zaradi česa je ta voda popolna uspešnica, je dejstvo, da se lahko stepe v sneg in tako lahko nadomesti beljake v vseh sladicah, tortah, kolačih, mousseu.
Za prirpavo veganskega moussea potrebujete še eritritol, vinski kamen in seveda kakovostno temno čokolado. Vinski kamen je koristna sestavine, ki ustvari čudež v kuhinji. Lahko se uporablja za skoraj vse vrste testa kot alternativa tradicionalnem pecilnem prašku.
Dobra je novica , da lahko ta brezglutenski mousse pripravite v enem hipu, lahko ga okrasite z jagodami ali jagodičevjem ter s kapljicami čokolade.
Uživajte v pravi čokoladni rapsodiji okusov in ne pozabite pokukati v našo novo kuharico za maj, v kateri lahko preberete veliko zdravih in okusnih receptov!
Seznam sestavin vas čaka z desne strani, recept pa v nadaljevanju.
Priprava:
Za še več okusnih in zdravih receptov, se naročite na naš Novičnik!
Zanima vas lahko tudi...
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: