Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Je tudi vam brownie ena izmed najljubših oblik sladic? Če ste kliknili na ta članek, bo že tako. In če vam povemo še, da je ta različica zdrava in nizkokalorična? Navdušeni boste!
Predstavljamo vam recept za brownie, katerega glavna sestavina je zelenjava – butternut buča.
Izrezbarjena buča je najbolj znan okras za noč čarovnic, vendar jo gurmani cenijo predvsem zaradi njenega kulinaričnega potenciala. Tradicionalno se iz buče pripravljajo goste juhe, različne enolončnice in kompoti ter nepogrešlljivi slani štruklji - bučnica, a vse bolj priljubljene postajajo tudi sladke bučne jedi.
Vsem, ki so poskusili kakšno sladico z masleno bučo (kulinarsko gledano - zelenjavo), je jasno, zakaj jo botaniki raje uvrščajo med sadje.
Večina sladkih jedi z bučo zahteva najprej pripravo pireja, le tega pa lahko pripravite na več načinov. Polovice buče, iz katere ste očistili semena, lahko spečete v pečici ali pa jih olupljene in narezane toplotno obdelate s kuhanjem, oziroma s paro. Omeniti pa velja, da bo vsak pravi gurman vseeno dal prednost peki v pečici, saj je to najboljši način, da se okus buče razvije in ohrani. Po toplotni obdelavi bučo po potrebi olupimo in drobno sesekljamo s paličnim mešalnikom ali sistnemo skozi sito za pasiranje.
Butternut buča je bogata s hranili, še posebej pa je znana po visoki količini vitamina A, ki se v telesu pretvori v karoten. To pomeni, da butternut buča v eni porciji zagotavlja dnevno količino vitamina A.
Z dodatkom moke iz butternut buče in beljakovinskega namaza iz lešnikov boste dobili superhranilno sladico, ki jo lahko postrežete tako majhnim kot velikim.
Čokoladni brownie ni vedno masten, poln sladkorja in kalorij.
Postopek:
Prijavite se na naš NOVIČNIK za še več okusnih receptov.
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: