Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Čokoladni brownie, katerega sestavine ne bi nikoli uganili
Prigrizek - Sladka jed

Čokoladni brownie, katerega sestavine ne bi nikoli uganili

Vsi recepti
26. januar 2021.

Je tudi vam brownie ena izmed najljubših oblik sladic? Če ste kliknili na ta članek, bo že tako. In če vam povemo še, da je ta različica zdrava in nizkokalorična? Navdušeni boste!

Predstavljamo vam recept za brownie, katerega glavna sestavina je zelenjava – butternut buča.

Izrezbarjena buča je najbolj znan okras za noč čarovnic, vendar jo gurmani cenijo predvsem zaradi njenega kulinaričnega potenciala. Tradicionalno se iz buče pripravljajo goste juhe, različne enolončnice in kompoti ter nepogrešlljivi slani štruklji - bučnica, a vse bolj priljubljene postajajo tudi sladke bučne jedi.

Butternut buča - sadje ali zelenjava?

Vsem, ki so poskusili kakšno sladico z masleno bučo (kulinarsko gledano - zelenjavo), je jasno, zakaj jo botaniki raje uvrščajo med sadje.

Večina sladkih jedi z bučo zahteva najprej pripravo pireja, le tega pa lahko pripravite na več načinov. Polovice buče, iz katere ste očistili semena, lahko spečete v pečici ali pa jih olupljene in narezane toplotno obdelate s kuhanjem, oziroma s paro. Omeniti pa velja, da bo vsak pravi gurman vseeno dal prednost peki v pečici, saj je to najboljši način, da se okus buče razvije in ohrani. Po toplotni obdelavi bučo po potrebi olupimo in drobno sesekljamo s paličnim mešalnikom ali sistnemo skozi sito za pasiranje.

Butternut buča je bogata s hranili, še posebej pa je znana po visoki količini vitamina A, ki se v telesu pretvori v karoten. To pomeni, da butternut buča v eni porciji zagotavlja dnevno količino vitamina A.

Prav zaradi tega vam ob uživanju te sladice ni treba imeti slabe vesti!

Z dodatkom moke iz butternut buče in beljakovinskega namaza iz lešnikov boste dobili superhranilno sladico, ki jo lahko postrežete tako majhnim kot velikim.

Čokoladni brownie ni vedno masten, poln sladkorja in kalorij.

Postopek:

  1. Zmešajte bučni pire, lešnikov namaz, jajca, javorjev sirup in vanilijo.
  2. Dodajte moko, pecilni prašek, kakav, cimet in sol.
  3. Vmešajte polovico sesekljanih lešnikov in preostanek potresite po vrhu.
  4. Pecite 25 minut pri 180 °C.
  5. Pred rezanjem, pustite za se ohladi, pravi YumYum Paradise.

Prijavite se na naš NOVIČNIK za še več okusnih receptov.

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.