Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Te zelenjavne sokove bi morali uživati čim pogosteje

Te zelenjavne sokove bi morali uživati čim pogosteje

Sveže iztisnjeni sokovi postajajo vse bolj priljubljen del zdravega načina življenja, sadni sokovi pa pogosto slovijo kot zdrava možnost. Ti sokovi iz zelenjave so pogosto zanemarjeni, čeprav so lahko enako hranljivi in koristni za vaše zdravje. Prinašamo vam prednosti zelenjavnih in sadnih sokov, ki jih lahko vključite v svojo prehrano. 

Zelenjavni sokovi so viri vitaminov, mineralov, antioksidantov in drugih hranljivih snovi, ki jih zelenjava vsebuje. Uživanje sadja in zelenjave vam lahko pomaga, da hitro absorbirate te hranljive snovi, kar vam lahko zagotovi številne koristi.  Tukaj je nekaj razlogov, zakaj naj bi vključili sokove iz zelenjave in sadja: 

  • Bogastvo hranil: Zelenjavni sokovi vsebujejo veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki so bistveni za splošno zdravje in blaginjo.
  • Izboljšajo prebavo: Sokovi iz zelenjave vsebujejo vlaknine, ki lahko izboljšajo prebavo in podprejo zdravje črevesja
  • Razstrupljanje: Zelenjavni sokovi lahko pomagajo pri razstrupljanju telesa, tako da spodbujajo odstranjevanje toksinov in odpadnih snovi. 
  • Krepitev imunskega sistema: Hranljive snovi v sokovih iz zelenjave lahko okrepi imunski sistem in pomaga telesu da se znebi okužb in bolezni
  • Izboljšanje energije in vitalnosti: Redno uživanje zelenjavnih sokov vam lahko pomaga da se počutite bolj energično in vitalno. 

Katera zelenjava se uporablja za sok?

Ko gre za zelenjavne sokove, nekatera zelenjava je zlasti primerna za stiskanje, zaradi visoke vsebnosti hranil in dobrega okusa. Z našo ponudbo sokovnikov, pripravljanje bo vsekakor lažje. Tukaj je nekaj priljubljenih možnosti zelenjave, ki se uporablja za sokove: 

  • Korenček: Bogata z vitaminom A in z antioksidanti, korenček je odlična izbira za sokove
  • Rdeča pesa: Rdeča pesa je polna hranljivih snovi kot so folati, železo in antioksidanti, lahko da čudovito barvo in sladki okus sokovom. 
  • Ohrovt: Ohrovt je odličen vir vitaminov C, K in A ter lahko doda zeleni in osvežilni okus sokovom
  • Kumarica: Kumarica je polna vode in osvežujočega okusa, ter je popoln dodatek sokovom
  • Špinača: Špinača je bogata z železom, kalcijem, vitamini in antioksidanti ter lahko doda blago zelen okus sokovom

Najboljši zelenjavni sokovi

Obstaja veliko načinov, da vključite zelenjavne in sadne sokove v svojo prehrano. Lahko jih uživate kot del zajtrka, kot osvežilni napitek čez dan ali jih celo lahko porabite v smoothiejih.Pomembno je zagotoviti pestrost v sokovih, ki jih uživate, da dobite širok spekter hranljivih snovi. Obstajajo številni, že pripravljeni zelenjavni sokovi, ki jih morate poskusiti, po vaši želji pa lahko kasneje pripravite ta najbolj zdrav sok - domači! Dennree ima tudi odlično ponudbo zelenjavnih sokov, ki jih se splača pogledati.

Sok iz rdeče pese

Sok iz rdeče pese je bogat s hranljivimi snovmi, kot so folati, železo in antioksidanti. Ta sok ima intenzivno rdečo barvo in sladki okus, ki se lahko kombinira z drugim zelenjavnim in sadnim sokovom za pestrost okusa. Ni le osvežilni, sok iz rdeče pese vam lahko zagotovi številne koristi, vključno z izboljševanjem krvnega obtoka, razstrupljanjem telesa in služi za podporo zdravju jeter. 

Korenčkov sok

Korenčkov sok je morda najbolj priljubljeni od vseh zelenjavnih sokov, ker se pogosto nahaja kot sestavina sadnih sokov in multivitaminskih sokov. Ta sok je znan po svoji intenzivni oranžni barvi in sladkem okusu. Je bogat z vitaminom A, beta-karotenom, vitaminom C in drugimi hranili, bistvenimi za zdravje očes, kože in imunskega sistema. Korenčkov sok vam tudi lahko zagotovi številne druge koristi, vključno z razstrupljanjem telesa, podporo zdravja prebavnega sistema in z zmanjšanjem vnetnih procesov. 

Sok iz zelja 

Ja, dobro ste prebrali. Sok iz zelja je samo eden izmed odličnih zelenjavnih sokov. Ta sok je bogat s probiotiki, ki so koristni za zdravje črevesja in prebavnega sistema. Bogat je tudi z vitamini, kot sta C in K, ter z minerali, kot sta železo in kalcij. Ne le da podpira prebavo, sok iz kislega zelja lahko pomaga pri krepitvi imunskega sistema in zmanjšanju vnetnega procesa v telesu. 

Skratka, zelenjavni sokovi so okusna in hranljiva možnost, da si zagotovite številna zdravstvene koristi, Razmislite o dodajanju zelenjavnih sokov v svojo prehrano, da podprete svoje zdravje in se počutite najboljše možno. 

Za še več nasvetov, receptov in novic, se naročite na naš Novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu! 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.