DomovReceptiBio in veganski žele iz jagod
Prigrizek - Sladka jed

Bio in veganski žele iz jagod

Bio in veganski žele iz jagod
Vsi recepti
21. april 2016.

Nekatere poslastice kot so gumijasti medvedki so zelo slabe sestave. Za na videz nenevarnim pisanim bonbonom za otroke se skriva želatina, sestavina, pridobljena iz kosti, kit in kože prašičev in krav.

To je sestavine, ki jo vegani nikoli ne bi jedli, pa tudi ljudje, ki upoštevajo zdrav življenjski slog ne. 

Ta jagodni žele ima samo preverjena in zdrava živila, oziroma sestavine in ga lahko prelijete po sladici ali postrežete narezano na rezine. Za najmlajpe lahko zlijete v modelčke in tako postrežete namesto klasičnih in nezdravih gumi bombonov. 

Veganski jagodni žele - recept

Postopek: 

  1. Jabolčni sok dajte v lonček, dodajte agar-agar kosmiče, premešajte in pustite vreti.
  2. Zmanjšajte ogenj in kuhajte še 5 minut. Jagode operite in sesekljajte na večje koščke. 
  3. Postrezite jih na dno manjše ognjevarne sklede ali pekača, dodajte ščepec soli in nekoliko agavinega sirupa ter vse skupaj premešajte, 
  4. Vroč sok prelijte po jagodam in pustite, da se vse ohladi na sobni temperaturi 20-3, minut ter dajte v hladilnik na 2 uri, da se popolnoma strdi. 

Številne sladice so bile nepredstavljive brez kaloričnih in slabih sestavin, vendar ni še tako. Naredite številne sladice s pomočjo naravnih sestavin: 

Za še več zdravih receptov in nasvetov, se naročite na naš Novičnik