DomovReceptiBolonjska omaka (brez mesa) pripravljena na bolj zdravi način
Glavna jed

Bolonjska omaka (brez mesa) pripravljena na bolj zdravi način

Bolonjska omaka (brez mesa) pripravljena na bolj zdravi način
Vsi recepti
15. januar 2023.

Bolonjska omaka na osnovi rdeče leče je pravi nadomestek originalne bolonjske omake. Ni le dobra za vegane, je odlična tudi za vse "mesojedce", saj je leča izredno hranljiva in polna vlaknin.

Priprava bolonjske omake iz rdeče leče je preprosta, in vam ne bo vzela veliko časa! Sestavine te jedi  bodo navdušile tudi najvećje ljubitelje zdravega, Vsekakor ga poskusite in nam sporočite svoje vtise! 

Bolonjska omaka brez mesa - recept: 

  1. Najprej očistite korenje in zeleno ter drobno sesekljajte. Potem pa sesekljajte tudi čebulo in česen. 
  2. Segrejte oljčno olje, dodajte čebulo, pražite dokler ne omehča ter dodajte še česen. Potem dodajte zelenjavo in lečo ter za ratek čas zapecite z nenehnim mešanjem. 
  3. Prelijte z vinom, dodajte paradižnik (pelate) in začinite na zmernem ognju ter kuhajte 10-15 minut, dokler leča ni skuhana. Postrezite s testeninami.

bolonjez od crvene leće

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo.