DomovReceptiČokoladni puding iz amaranta
Prigrizek - Sladka jed

Čokoladni puding iz amaranta

Čokoladni puding iz amaranta
Vsi recepti
01. marec 2016.

Amarnt ali ščir je starodavno žito, ki se uporabljalo za krepitev zdravja srca in za krepitev imunskega sistema. Je odličen vir beljakovin, vsebuje trikrat več vlaknin, kot jih ima pšenica. V kulinariki je to žito odlično. Edinstven je po tem, ker se večina hranil ohrani tudi med kuhanjem, saj se nahaja v semenu, ne pa v lupini kot je to pri drugih žitih. 

Čoko amarant puding - recept

Postopek: 

  1. Vodo in amarant skuhajte na zmernem ognju 20 minut. 
  2. Dodajte še nekoliko vode ko je skuhano, čokolado ali lešnik ter vse skupaj prekuhajte in pustite pokrito 10 minut ter dodajte med. 
  3. Na koncu amarant dajte v skodelice in okrasite s še nekoliko lešnika in z bananami. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta za prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...