Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Jedi na žlico Danes na jedilniku - juha iz čičerike in pora

Danes na jedilniku - juha iz čičerike in pora

Vsi recepti
27. november 2023.


Hladno vreme zahteva nekaj konkretnega, a ne? Nekaj toplega, nekaj barvitega, nekaj kremastega...nekaj, v čemur lahko uživamo zdravo!

Kuhali smo tudi klasik francoske kuhinje - JUHO IZ PORA, vendar danes smo se odločili zdražiti čičeriko in por in naredili kombinacijo, ki jo moramo deliti z vami!

Juha iz čičerike in pora!

Potrebujete kaj toplega, gostega, kar vas bo ogrelo? Imate prav to! V naslednjih stavkih...

Čičerika je stročnica, ki jo zaznamuje rahli, oreščkasti okus in čvrsta ter hrustljava tekstura. Čičerika je, tudi kot druge stročnice, cenjena zaradi bogate vsebine: 

  • beljakovin
  • ogljikovih hidratov
  • prehranskih vlaknin
  • določenih vitaminov in mineralov

Ena skodelica kuhane čičerike vsebuje skoraj 3g vlaknin, kar je pol priporočenega dnevnega odmerka za žene. Čičerika je bogata s kalijem, ki ohranja normalni krvni pritisk in folno kislino, ki je izredno pomembna med nosečnostjo, ena pa skodelica zadostuje okoli 149% priporočenih dnevnih vrednosti. 

Ko tej očarljivi stročnici dodamo tudi por, se zavedate za kakšno juho gre, mar ne?!

Por je pomembna zelenjava za zimsko obdobje in priporoča se vključiti ga v redno prehrano, da bi organizem dobil čim več hranil. Čeprav je najboljše jesti sveži por, kot je ta, sesekljan v solatah, je juha iz pora nekoliko slabšega vonja in rahlega okusa, ter bodo jo lažje vzljubili tudi tisti, ki niso oboževalci te zelenjave. V tej kombinaciji, na srečo, bo tudi čičerika dala svoje in bo olajšala por. 

Kremasto, preprosto in hitro! Medtem ko je načinov za krem juho nekoliko: 

  • tiste juhe v katere dodajamo moko
  • tiste, v katere dodamo kislo smetano ali smetano za kuhanje
  • tukaj so tiste, popolnoma naravne, na osnovi zelenjavne jušne osnove

Veste, kateri smo mi sledili!

Klasiku francoske kuhinje - juhi iz pora in krompirja - naredili smo zanimiv "twist". Krompirju in poro smo dodali čičeriko, ki vas bo nasitila na dlje časa, in bo prispevala tudi fini teksturi te jedi, ki vam jo priporočamo. 

juha od slanutka i poriluka

Priprava: 

  1. Čičeriko skupaj z vodo iz pločevinke zmešajte v mešalniku. 
  2. Na nekoliko oljčnega olja prepražite por ter ji dodajte krompir, čičeriko in jušno osnovo.
  3. Kuhajte 25-30 minut ter zmešajte s paličnim mešalnikom in začinite. 

NOVIČNIK je tukaj, tukaj so tudi jesenski recepti: 

V slast!

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.