Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Hladno vreme zahteva nekaj konkretnega, a ne? Nekaj toplega, nekaj barvitega, nekaj kremastega...nekaj, v čemur lahko uživamo zdravo!
Kuhali smo tudi klasik francoske kuhinje - JUHO IZ PORA, vendar danes smo se odločili zdražiti čičeriko in por in naredili kombinacijo, ki jo moramo deliti z vami!
Potrebujete kaj toplega, gostega, kar vas bo ogrelo? Imate prav to! V naslednjih stavkih...
Čičerika je stročnica, ki jo zaznamuje rahli, oreščkasti okus in čvrsta ter hrustljava tekstura. Čičerika je, tudi kot druge stročnice, cenjena zaradi bogate vsebine:
Ena skodelica kuhane čičerike vsebuje skoraj 3g vlaknin, kar je pol priporočenega dnevnega odmerka za žene. Čičerika je bogata s kalijem, ki ohranja normalni krvni pritisk in folno kislino, ki je izredno pomembna med nosečnostjo, ena pa skodelica zadostuje okoli 149% priporočenih dnevnih vrednosti.
Ko tej očarljivi stročnici dodamo tudi por, se zavedate za kakšno juho gre, mar ne?!
Por je pomembna zelenjava za zimsko obdobje in priporoča se vključiti ga v redno prehrano, da bi organizem dobil čim več hranil. Čeprav je najboljše jesti sveži por, kot je ta, sesekljan v solatah, je juha iz pora nekoliko slabšega vonja in rahlega okusa, ter bodo jo lažje vzljubili tudi tisti, ki niso oboževalci te zelenjave. V tej kombinaciji, na srečo, bo tudi čičerika dala svoje in bo olajšala por.
Kremasto, preprosto in hitro! Medtem ko je načinov za krem juho nekoliko:
Veste, kateri smo mi sledili!
Klasiku francoske kuhinje - juhi iz pora in krompirja - naredili smo zanimiv "twist". Krompirju in poro smo dodali čičeriko, ki vas bo nasitila na dlje časa, in bo prispevala tudi fini teksturi te jedi, ki vam jo priporočamo.
Priprava:
NOVIČNIK je tukaj, tukaj so tudi jesenski recepti:
V slast!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: