Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Jedi na žlico Francoska čebulna juha: Hitri recept poln okusov!
Prigrizek - Slana jed

Francoska čebulna juha: Hitri recept poln okusov!

Vsi recepti
19. december 2022.


Poskusite recept za francoski klasik - čebulno juho, ki nudi  tolažbo za dušo in telo!

Nekdaj je veljala za juho za reveže, in Francozi jo danes imenujejo juha juh.Tudi če niste ljubitelj čebule - ta francoski klasik, čebulna juha, s svojim bogatim in božanskim okusom bo vas navdušila tega trenutka. 

To je juha nad juhami, biser francoska gastronomije!

Tradicionalna francoska čebulna juha je ena najboljših primerov za comfort food. Topla, okusna, dišeča, polna arom, krepka, močna...prav za zimo! Francozi verjamejo da je ta juha njihovo nacionalno bogastvo, znana je še iz obdobja Starega Rima, kje so še pred 8000 let pripravljali takšne juhe. V Franciji se to jelo streže od 18 stoletja, od kadar se pripravlja na način, na kateri se tudi danes pripravlja. 

Ni znano, kdaj je ta juha združena s sirom, vendar se prav ta različica začela imenovati francoska čebulna juha. 

Skrivnost bogatega okusa čebulne juhe se skriva v čebuli, ki se dolgo časa praži na zmernem ognju, dokler ni karameliziran, juha se potem postreže z: 

  • preprečenim kruhom
  • zapečenim naribanim sirom

Čeprav morda išče potrpežljivost zaradi karamelizirane čebule, gre pravzaprav za zelo enostaven recept za kateri sploh ne morate biti preizkušeni kuharji. 

Vendar, ni vse v okusu te juhe, veliko tega je tudi v njeni hranilnosti. 

Vsebuje veliko količino: 

  • vitamina C
  • folatov
  • biotina
  • kroma in kalcija
  • hkrati je bogat vir kvercetina, antioksidanta, ki znižuje holesterol, krvni pritisk in trigliceride, ki pomagajo preprečiti strdka v krvi, infekcijo sinusov in ateroskleroze. 

Če vas tehta prehlad, kašelj ali angina, čebulna juha bo prišla na pomoč. 

Recept za francosko čebulno juho

Priprava:

  1. Na nekoliko oljčnega olja prepražite čebulo, dokler ne omehča. Posolite.
  2. Dodajte vino ter kuhajte dokler alkohol ne izhlapi. Začimbo babice Mandice prelijte z 600ml vrele vode ter precedite in tekočino dajte v juho.
  3. Kuhajte, dokler se ne zgosti.
  4. Juho prestavite v skledo za peko, čeznjo dajte rezino kruha in kos mozzarella sira.
  5. Zapecite v pečici 20 minut na 190°C.

NOVIČNIK je tukaj!

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.