DomovReceptiJuha iz cvetače polna beljakovin in vitaminov - zdrava večerja
Glavna jed

Juha iz cvetače polna beljakovin in vitaminov - zdrava večerja

Juha iz cvetače polna beljakovin in vitaminov - zdrava večerja
Vsi recepti
23. januar 2024.

Odlična juha iz cvetače začinjena s svežim česnom in okrepljena z vrhunskimi  konopljinimi semeni deluje kot antibiotik in protibakterijsko. 

Konopljina semena vsebujejo 25% beljakovin, 30% ogljikovih hidratov in 15% netopnih vlaknin. Konopljino seme vsebuje kalcij, magnezij, fosfor, kalij, vitamin A. Konopljina semena, tudi, so bogata z vlakninami (15%), ki pomagajo prebavi, izboljšujejo presnovo in imamo veliko koristi na naše zdravje. 

Na primer, prehrana bogata z vlakninami bo zmanjšala tveganje za nastankom srčno-žilnih bolezni, diabetesa tip 2, zaprtja in bolezni čreva. Ta zdrava semena ne bodo samo hranilno obogateli juho, temveč tudi z okusom, s pomočjo zdrave zelenjave - cvetače, pora in sladkega krompirja. 

Postopek: 

  1. Por operite in sesekljajte na obročke. Cvetačo razdelite na cvetove in operite. Sladki krompir olupite in narežite na kocke. 
  2. Vso zelenjavo dajte kuhat v vodo za 15 minut, da sladki krompir in cvetača omehčata. Posolite in dodajte pretlačen česen ter polovico konopljinih semen. Dajte v namizni mešalnik in dobro zmešajte ter dodajte tudi oljčno olje in še nekoliko časa pretlačite. 
  3. Na koncu postrezite juho in posujte s preostankom konopljinih semen. 

Najpogosteje pražimo česen, v tem primeru pa ga ne pražite, temveč dodajajte svež česen, ki je močnejšega okusa. 

Juhe so najbolj preprosti način, da telo nahranite s potrebnimi vitamini in minerali iz zelenjave, zato jo uživajte čim bolj pogosto. 

Prijavite se na naš Novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu!