DomovReceptiJuha iz kostanja za toplejšo in bolj zdravo jesen
Glavna jed

Juha iz kostanja za toplejšo in bolj zdravo jesen

Juha iz kostanja za toplejšo in bolj zdravo jesen
Vsi recepti
23. oktober 2015.

Če je kdaj čas za juho (in to fino, gosto in toplo) je to jeseni. Ko še jesen prinese svoje okusne in zdrave sadeže, je juha logičen odgovor na vašo lakoto. 

Jesenski, gozdni sadež - kostanj smo že poskusili v različnimi sladkimi kombinacijami, vendar on ima tudi svojo "slano stran". Predlagamo da jo spoznate skozi toplo krem juho, ki je preprosta za pripravo in je nepozabna na mizi. 

Priprava: 

  1. Kostanje sperite in narežite "x" na njimi, vendar pazite da zarežete notranji in zunanji ovoj. Kuhajte okoli 1 uro. Odcedite in olupite. 
  2. V loncu kuhajte por in korenje na rezine, dokler korenje ne omehča (pustite nekaj vode ki ostane od kuhanja zelenjave). V mešalniku zdrobite skuhano kostanje, korenje, por in zeleno. 
  3. V skledi na nekaj olja dodajte zmešano zelenjavo in dodajte vročo vodo od kuhanja ter vse skupaj zmešajte in kuhajte nekaj minut. 

Za še več zdravih receptov, se prijavite na naš NOVIČNIK!