DomovReceptiJuha iz mungo fižola in ohrovta kot najbolj zdravo okrepčilo
Glavna jed

Juha iz mungo fižola in ohrovta kot najbolj zdravo okrepčilo

Juha iz mungo fižola in ohrovta kot najbolj zdravo okrepčilo
Vsi recepti
08. april 2025.

Morda še niste slišali za fižol mungo ali ga uporabljali v kuhinji, a zdaj je zagotovo čas, da to spremenite. Fižol mungo je zelo hranljiv. Je odličen vir beljakovin in prehranskih vlaknin, vsebuje pa tudi vitamine A, C in E ter minerale fosfor, magnezij, železo in kalcij, zato ga zaradi impresivne sestave morate poskusiti.

Imenuje se tudi zelena soja, je orientalskega izvora in se odlično poda k zelenjavi in ​​žitom v obrokih.

100 g kuhanega fižola mungo vsebuje 105 kcal, 0,38 g maščob, 7,02 g beljakovin ter 19,15 g ogljikovih hidratov in 7,6 g vlaknin. Z dodatkom super zdravega ohrovta boste dobili najboljšo osvežitev za celotno telo - zdravo, dišečo juho!

Juha iz mungo fižola in ohrovta - recept

Priprava: 

  1. V globoki ponvi segrejemo olivno olje in dodamo čebulo.
  2. Kuhamo 3 minute, nato dodamo česen in pražimo še eno minuto.
  3. Dodamo fižol mungo in začimbe ter vse skupaj dobro premešamo.
  4. Zalijemo z vodo in kuhamo 35 do 40 minut, dokler se fižol ne zmehča.
  5. Tu in tam dodajte vodo, če je potrebno.
  6. Ko je fižol dovolj mehak, preverimo okus, dodamo ohrovt in kuhamo samo še 4-5 minut.

Če obožujete jedi z žlico, vam bo ta juha sigurno všeč, vseeno pa vabljeni, da poskusite tudi ostale naše predloge:

Za še več okusnih in zdravih receptov se prijavite na naš Novičnik!