DomovReceptiKakav moussse za vse sladkosnede
Prigrizek - Sladka jed

Kakav mousse za vse sladkosnede

Kakav mousse za vse sladkosnede
Vsi recepti
23. februar 2016.

Mousse na francoskem pomeni "pena". Čokoladni mousse na vseh jezikih pomeni "popolna sladica". Gre za sladico, ki se najpogosteje pripravlja s čokolado, ki je lahke in penaste teksture, ta pa, ki ga boste danes spoznali, razen penaste teksture in tudi puhast biskvit/osnovo. 

Gre za veganski in presni recept, ki je kot nalašč za vse sladkosnede. 

Postopek: 

  1. Mandlje namočite čez noč v vodi z nekoliko limoninega soka. Precedite vodo in malo sperite mandlje pod tekočo vodo. 
  2. Makova semena zmeljite v mlincu za kavo, in v blender ali multipraktik dajte mandlje, kokos, mak, datlje in 1-2 žlice kakava. 
  3. Zmešajte in razporedite zmes na dno skodelice. S paličnim mešalnikom zmešajte avokado, banane in drugi 2 žlici kakava ter limonin sok. To zmes dajte na osnovo, ki je že v skodelicah. Pustite za kratek čas v hladilniku. 

Če bi še nekaj sladkega, imamo za vas odlične recepte: 

Za še več odličnih in zdravih receptov in nasvetov, se prijavite na naš Novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu!