Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Pripravite najbolj preprosto omako iz rdeče leče po današnjem receptu! Leča se odlično ujema s paradižnikom, čebulo, česnom, oljčnim oljem ter ovčjim in kozjim sirom.
Lahko jo postrežete kot glavno jed v obliki enolončnice ali juhe, kot prilogo, na solato, kot namaz, ali, kot v tem primeru, v obliko omak. Prav zato jo tako obožujemo!
Za razliko od nekih vrst stročnice, kot so soja, arašidi in čičerike, ima leča malo maščob. Vsebuje bistvene količine vitaminov in mineralov. Je odličen vir tiamina, vitamina B6, fosforja, magnezija, železa in cinka. Je dober vir riboflavina in niacina, in zmeren vir folatov in kalcija.
Tole je osnovi recept za lečno omako, ki se lahko porablja za testenine, polnjeno lazanjo ali cannellone, tako pa je preprost, da se lahko zgodi, da se najde celo 7-krat na teden na jedilniku.
Postopek:
*Namesto rdeče leče lahko uporabite tudi druge veste leče, toda takrat prilagodite čas kuhanja, oziroma dodajanja drugih sestavin in pazite, da se druge sestavine ne skuhajo preveč – S to okusno omako vam priporočamo zdrave testenine, ki jih lahko kupite v Tovarni Zdrave Hrane.
Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo.
Zanima vas lahko tudi...
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: