Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Slano in slastno Super zdravi cmoki iz leče so polni beljakovin
Glavna jed

Super zdravi cmoki iz leče so polni beljakovin

Vsi recepti
14. februar 2023.

Leča je živilo, ki bi zaradi svoje vsestranskosti in visoke hranilne vrednosti, moralo čim večkrat biti vključeno v naše jedilnike. Je odličen nadomestek za meso, saj je poleg vitaminov in mineralov bogata s kompleksnimi ogljikovimi hidrati, rastlinskimi beljakovinami in vlakninami.

Zelena leča ima blag okus, zato se lepo poda k česnu, paradižniku in baziliki. Da je temu tako, dokazuje današnji recept, ki ga je pripravila Doris.

Čufte? Mesne kroglice? in vse to brez mletega mesa? Da, ker leča s svojo teksturo in vsebnostjo beljakovin idela čudeže.

Če iščete način, kako vključiti več rastlinskih beljakovin v svojo prehrano, ne glejte dlje od leče. Ta cenovno dostopna stročnica se hitro kuha in je neverjetno vsestranska. Od enolončnic in solat, do palačink in kroketov - lahko jo pripravite na nešteto načinov bodisi kot vročo, toplo ali hladno jed! Zdaj pa jo kot mesne kroglice. Oprostite, brezmesne kroglice, še boljše od mesnih!

Postopek:

  1. Pečico segrejte na 200 °C, pekač obložite s papirjem za peko in rahlo naoljite. Na eni žlici olja popražite drobno sesekljano čebulo in česen.
  2. Vse sestavine za cmoke zmešajte v multipraktiku / sekljalniku. Ne mešajte predolgo, le toliko da se sestavine povežejo.
  3. Z mokrimi rokami oblikujte kroglice in jih zložite na pripravljen papir. Rahlo naoljite (najbolje z oljem v spreju). Pecite v ogreti pečici 20 minut. Kroglice obrnite na polovici peke.
  4. Medtem pripravite omako. Na drobno sesekljajte čebulo, česen, češnjev paradižnik, baziliko in oljke. Na olju prepražite čebulo in česen, ko se zmehčata, dodajte paradižnikovo pasto, češnjev paradižnik in na kratko dušite, dokler se paradižnik ne zmehča.
  5. Dodajte testenine, agavin sirup in origano ter na tihem ognju kuhajte nekaj minut. Proti koncu dodajte oljke in baziliko ter vse skupaj dobro premešajte.
  6. Pečene in rahlo ohlajene kroglice dajte v omako in premešajte.
  7. Posrezite  s klasičnimi testeninami ali špageti iz buče.

Zdravo kuhanje je zakon! Zlasti, če kuhate po receptih iz TZH NOVIČNIKA

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.