Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Leča v hitrih in okusnih receptih
Glavna jed

Leča v hitrih in okusnih receptih

Vsi recepti
14. februar 2018.

Leča je zelo zdravo živilo, dobro pa je to, da se zelo težko napačno pripravi. Je odlična izbira za lahki, zdrav in hiter obrok, zato ne obstaja razlog, da je ne pripravljate čim pogosteje, zlasti v tisti visoko beljakovinski omaki in drugim, ki jih prinašamo v nadaljevanju.

Lečna enolončnica

Postopek: 

  1. Na ponvi segrejte kokosovo olje ter prepražite čebulo okoli 10 minut, dokler ne porjavi. 
  2. Dodajte kumin, česen ter mešajte 2 minuti. Dodajte vodo, ingver, kurkumo, sesekljano pekočo papriko ter prelijte z zelenjavno jušno osnovo. 
  3. Dajte tudi lečo. paradižnik in vse kuhajte 15 minut, dokler tekočine ne izhlapi in leča ni nekoliko mehkejša. 
  4. Ugasnite ogenj ter dodajte sol, na koncu še dodajte chia semena.

Okroglice iz leče

Sestavine: 

50g zelene ali rjave leče

100 g spomladanskega krompirja

začimbe (ingver, sol, kurkuma, poper...)

Postopek:

  1. Ločeno skuhajte lečo in krompir. Krompir dobro operite in neolupljen naribajte ter dajte kuhat. Prav tako skuhajte tudi lečo. 
  2. Popolno bi bilo, da lečo za nekaj ur namočite. Ko je končano eno in drugo, zmečkajte z vilico ter združite in dodajte začimbe.
  3. Pečico segrejte na 180°C in pecite pol ure. Pekač naoljite in vse dajte na peki papir. 

Bolonjska omaka brez mesa

Sestavine: 

1 veliki korenček

2 stroka česna

1 skodelica rdeče leče

250 ml konzerve pelatov

150 ml rdečega vina

6 žlic oljčnega olja

150 g korenine zelene

1 glava čebule

1 žlica origana

Himalajska sol

Poper, rožmarin in nekoliko sladkorja

Postopek: 

  1. Najprej očistite korenček in zeleno ter ju drobno sesekljajte. 
  2. Čebulo in česen sesekljajte. 
  3. Segrejte oljčno olje, dodajte čebulo, pražite, dokler ni omehčano, potem dodajte zelenjavo in lečo ter za kratek čas zapecite z nenehnim mešanjem. 
  4. Prelijte z vinom, dodajte paradižnik (pelate) in začinite ter na majhnem ognju kuhajte 10-15 minut, dokler leča ni skuhana. 
  5. Postrezite s testeninami. 
Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.