Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Odličen velikonočni brunch za tiste, ki imajo rada zdrave praznike
Prigrizek - Slana jed

Odličen velikonočni brunch za tiste, ki imajo rada zdrave praznike

Vsi recepti
06. april 2022.

En povsem nenavaden zajtrk! Prav to želimo pripraviti to veliko noč. 

Brez jajc, seveda, ne gre!

Jajca so eno tistih živil, ki ga vedno imamo doma. So odlična osnova za številne jedi, in kot zasebno jed jih najpogosteje uživamo za zajtrk. So polna beljakovin ter vas bodo pustila site in vam dala vsa potrebna hranila. 

Praznični obrok, ki ima samo 88 kalorij, šele 6,1 g maščobe , 1 g ogljikovih hidratov in 7 g beljakovin vam je serviran v spodnjem besedilu. Čeprav se pred začetkom praznikov pripravljamo vsi na uživanje kalorične hrane in na obilje, je čas,da se pripravite na veliko noč, kjer se lahko igrati z barvitimi in zdravimi recepti. 

Med številne zdrave velikonočne recepte, kot so: Omaka iz spomladanske čebule ali Zdrava francoska solata, vam prinašamo še en nenavaden recept polnjena jajca

Postopek: 

  1. V eni skledi zmešajte vodo, kis, kurkumo in sol.
  2. V začinjeno vodo dodajte jajca in kuhajte jih. 
  3. Pri koncu kuhanja dodajte tudi curry in kumin v vodo, ko so jajca skuhana, pa jih dobro ohladite. 
  4. Olupite jih in prepolovite ter vzemite ven rumenjake.
  5. Dajte jih v mešalnik in dodajte jim majonezo, grški jogurt, nekoliko soli in curryja. 
  6. Zmešajte dok gladke zmesi, potem pa polnite rumenjake z zmesi, na koncu posujte z drobnjakom.

Da bodo vaša polnjena jajčka videti fantastično, je pomembno, da se lupina brezhibno olupi in da beljak ne poči. Zato je dobro v vodo za kuhanje dodati malo kisa. Da bi trdo kuhana jajca čim manj lupili, je najbolje vzeti tista, ki so stara nekaj dni. Med kuhanjem dodajte tudi žlico kisa, in ko so pripravljeni, jih dajte v ledeno mrzlo vodo. Tako se boste izognili nastanku zelene obrobe okrog rumenjaka. Ker sta pri polnjenih jajcih izjemno pomembna prezentacija in privlačnost, jih je dobro pustiti čez noč "ležati" postrani.

Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš Novičnik

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.