DomovReceptiOmaka iz spomladanske čebule za bolj zdrave in okusne jedi
Glavna jed

Omaka iz spomladanske čebule za bolj zdrave in okusne jedi

Omaka iz spomladanske čebule za bolj zdrave in okusne jedi
Vsi recepti
29. marec 2016.

Spomladanska čebula je živilo, ki ga večinoma uživamo ze Veliko noč, zato je pravi čas da ga začnete uporabljati pogosteje. 

Ta spomladanska rastlina je izjemno hranljiva in da vašem telesu številna hranila. Ne zavrnite je zaradi intenzivnega vonja , saj ima številne prednosti. Namreč, spomladanska čebula zniža raven sladkorja v krvi, regulira holesterl, in krvni pritisk, zmanjša tveganje pred nastankom raka ter lajša kronična vnetja telesa. Mimogrede, če preden poletja želite shujšati, morate čim več uživati spomladansko čebulo. 

Lahko jo grizljate, lahko dodate v solate, in iz nje lahko naredize odlično omako. 

Priprava: 

  1. Premešajte koruzo in čebulo ter jim dodajte nekoliko oljčnega olja, soli in poper. Pražite vse skupaj na ponvi 1-2 minuti in nenehno mešajte, potem dodajte malo olja ter pražite še okoli 10 minut. 
  2. Cmoke ali testenine dajte kuhat ter odcedite in dajte na krožnik. Nanj dodajte maslo ter koruzo in čebulo, na koncu pa potresite s parmezanom in okrasite z baziliko. 

Ko ste že naredili to zdravo omako, naj bodo tudi testenine čim bolj hranljive. Tukaj lahko najdete hranljive testenine. 

NOVIČNIK je tukaj, kje pa ste vi?