Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Polpete iz leče in mocarele - kombinacija, ki ji ne morete reči "ne"
Priloga

Polpete iz leče in mocarele - kombinacija, ki ji ne morete reči "ne"

Vsi recepti
29. maj 2023.

Leča in mocarela. Skupaj. V kombinaciji. 

Lahko, niti ne sprašujemo se kakšen je natančno ta recept, saj spoj priljubljene stročnice in najdražjega sira ne more biti slabega okusa. 

Rdečo lečo in mocarelo bomo takrat združili v eno jed, ki ga obožujejo veliki in mali - polpete!

Polpete so vsem najljubše, ker so hrustljave in okusne, razen tega so odlična izbira za tiste, ki ne marajo okus zelenjave. Z nekatero omako in solato so okusni kot lahko kosilo ali večerja, najboljše od vsega pa je, da iz njih lahko narediš iz tega, kaj že imaš v svoji kuhinji. Takrat, iz te kuhinje pripravi rdečo lečo, nekoliko mocarele, korenčka, semena za hrustljavost in nekaj dodatkov, da bi polpete izšle najboljše. 

Pripravljeni? Ali bi raje preverili nekatero drugo kombinacijo za popolne polpete, kot so: 

Ostanki hrane se vedno lahko dobro izkoristijo za nove obroke, ena hitrejših načinov je priprava olpet iz drugega žita in zelenjave. Seveda, je možno nareiti tudi nekatere nenavadne sadne različice ali kombinacijo sira in stročnic, kot so te današnje polpete. 

Zdaj pa pojdimo izdelati prigrizek, ki ga bo oboževala cela družina, in ki jo lahko servirate kot burgerje v bombetkah. 

Preden same priprave, pa je dobro znati eno!

Potem, ko ste oblikovali polpete, jih dajte na pladenj in pustite da stojijo v hladilniku pol ure. Ta je korak pomemben, saj se bodo v te pol ure vse sestavine lepo združile in ga ne izpustite. In to delajte pri pripravljanju različnih polpet. Presenetili se boste, kako je ta korak pomemben.

Popečci leća mozzarella

Polpete iz leče in mocerele - recept

Pripravljanje: 

  1. Lečo skuhajte v pol litre vode na zmernem ognju z občasnim mešanjem, dokler ne bode popolnoma kašasta, ter jo pustite da se popolnoma ohladi. 
  2. Korenček in mocarelo naribajte, dodajte jih del krušnih drobtin (približno 50g), hladno kašo iz leče, sesekljan drobnjak in čebulo. 
  3. Začinite s soljo in poprom ter vse dobro zgnetite. 
  4. Z rokami oblikujte kroglice, vsako povaljajte v krušnih drobtinah, zmešane s sezamom ter v stepena jajca in spet v drobtine, potem vsako kroglico z rokami sploščite da bo videti kot polpeta. 
  5. Pustite polpete v hladilniku okoli pol ure. 
  6. Prepražite jih v olju 2-3 minut, ali pecite v pečici 10-12 minut. 
  7. Postrezite z omako in solato po želji, 

Nimate idej, katero omako postreči s tem okusnim grižljajem? Mi imamo! 

Če obožujete bolj kisle in rahle različice, predlagamo riževo majonezo ali Cezarjevo omako brez kalorij, saj je zelo lahki in je osvežilnega okusa. Ljubitelje "močnejših" okusov presenetite s serviranjem polpet in Habanero čilijeve omake, poskusite tudi Thai mango.

Katero bi vi omako postregli s temi polpetami? 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.