Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Pripravite najfinejše lazanje z zelenjavo in pestom
Glavna jed

Pripravite najfinejše lazanje z zelenjavo in pestom

Vsi recepti
18. maj 2022.

Poletje obožujemo, zaradi bogastva sadja in zelenjave, ter zaradi odličnih jedi, s katerim lahko navdušimo okušalne brbončice. Tako smo bučko, korenje in papriko, čebulo in šampinjone sestavili, vse skupaj združili v fini paradižnikovi omaki, in nato spremenili klasično lazanjo. 

Lazanja je ena najbolj znanih in številnim ljudem ena priljubljenih jedi, za katero mnogi ne vejo, odkod pravzaprav izvira.  Za njih je treba veliko sestavin, vendar je priprava precej preprosta. 

Čeprav marsikateri verjamejo, da najboljša lazanja prihaja iz Italije, to ni res. Ta jed, pravzaprav prihaja iz Grčije, in različica enaka tej jedi obstaja tudi v Italiji. Vendar se najbolj zdrava različica nahaja pri nas. 

Ste pripravljeni poskusiti to odlično zelenjavno različico s preverjeno kakovostnim testom?

Namreč, Orgranovi listi za lazanjo so brez glutena, brez kvasa, pšenice in soje. Preprosto, ti so listi popolni za vsakega, ne glede na njihove prehranske potrebe.

Kakovostne testenine za lazanjo so narejene iz riža in koruze, so odličnega in polnega okusa ter so pripravljeni za izdelavo tega odličnega recepta. Dober tek!

Priprava: 

  1. Segrejte olje v ponvi ter dodajte gobe, bučke, korenje in papriko
  2. Dušite vse pet minut s pogostim mešanjem ter dodajte paradižnikovo omako in zavrite. 
  3. Na slabem ognju kuhajte 10 minut.
  4. V skledi zmešajte pesto in ricotto. 
  5. V skledo za pečenje dajte dve žlici omake iz zelenjave, ki je skuhana v ponvi, ter na to dajte liste lazanja. 
  6. Dajte na njih pol zmesi z ricotto in delež paradižnikove omake, dodajte mozzarello in pokrijte z listi za lazanjo. 
  7. Ponovite postopek ter prelijte z bešamelom ter potresite z mozzarello
  8. Pokrijte s folijo in pecite 30 minut na 190°C in odkrito še 20 minut.

Ko se prijavite na NOVIČNIK, boste spoznali še več super receptov! 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.