DomovReceptiRecepti za kruhKruhki z zelišči imajo pridih Italije in kličejo po zdravem grizljanju
Prigrizek - Slana jed

Kruhki z zelišči imajo pridih Italije in kličejo po zdravem grizljanju

Kruhki z zelišči spominjajo imajo pridih Italije in kličejo po zdravem grizljanju
Vsi recepti
18. maj 2022.

Z juhami in enolončnicami, z namazom, kot odličen prigrizek. To je namen odličnih hrustsljavih ajdovih kruhkov, ki jih lahko naredimo tako s pirino, kot z navadno pšenično moko.

V tem receptu "začimbna zelišča" pomenijo samo eno - prepustite se domišljiji in kruhke obogatite z origanom, rožmarinom, timijanom, koprom in drugimi najljubšimi zelišči.

Druga prednost tega začinjenega in hrustljavega kruha je, da ga lahko narežemo na kocke in potresemo po solatah, da dobijo hrustljav "pridih".

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 200 °C.
  2. Zmešamo moko, začimbe in česen v prahu, nato dodamo olje in 1/4 skodelice vode.
  3. Zamesimo testo in po potrebi dodamo še malo vode.
  4. Na peki papirju testo razvaljamo čim tanjše, poškropimo z vodo in potresemo z grobo soljo.
  5. Na testo z nožem narišemo kocke, da jih bomo, ko bodo pečeni, lažje rezali in postregli.
  6. Pečemo 15 –17 minut do zlate, nato narežemo na kocke.

Imate radi Italijansko kuhinjo?

Kdo nima? 

Za še več receptov se prijavite na NOVIČNIK.