DomovReceptiRecepti za kruhNaredite sami brezglutenske lepinje ter jih polnite s poljubnimi nadevi

Naredite sami brezglutenske lepinje ter jih polnite s poljubnimi nadevi

Naredite sami brezglutenske lepinje ter jih polnite s poljubnimi nadevi
Vsi recepti
30. oktober 2023.

Domače lepinje brez glutena ne bodo več težava, saj je ta recept tako hiter in enostaven. S samo nekaj sestavin boste dobili tortilje ki ne pokajo ter..kar je najbolj pomembno, so brez glutena… zdaj pa prihaja tisto najboljše...vaš najljubši nadev. 

To tenko testo ki izvira iz Mehike lahko naredite s polnozrnato ali navadno belo moko, takrat za vse tiste, ki ne prenašajo glutena smo naredili čudež iz riževe in tapioka moke. 

Lahko jih polnite z zelenjavo, dodate jim lahko bulgur ali riž ter naredite burrito, predlagamo da v večernih urah te lepinje servirate kot majhni prigrizek. Nekaj okusnih omak in bo popoln zdravi snack!

Priprava:

  1. Zmešajte kvas, sladkor in vodo ter pustite 10 minut, dokler ne nabrekne. 
  2. Mešajte vse sestavine z mešalnikom in z nastavki za testo, dokler se vse ne združi ter z rokami zamesite do gladke krogle. 
  3. Pustite testo v pečici segreti na 50 stopinj da vzhaja 20 minut. 
  4. Razdelite testo na 5 enakih kosov, vsak del razvaljajte po pomokani podlogi (z moko iz tapioke) in oblikujte pravilni krog (to lahko naredite tudi s pokrovkom srednje velikosti).
  5. Pecite testo na segreti ponvi okoli 3 minute z vsake strani. 
  6. Testo se bo dvigalo tako da ga lahko napolnite z nadevom po želji ali ga lahko uporabite kot tortiljo ali tacose. 

Poskusite tudi te omake za lepinje: 

In za še več dobrih receptov, se prijavite na naš Novičnik!