Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
si
Dostava na: Hrvaška
Dostava na: Hrvaška
Spremeni državo dostave
0
V košarici (0)

Ups! Tvoja košarica je prazna?!

Brez skrbi, še ni prepozno za dodatne prihranke ali nakup tvojega najljubšega izdelka.

Predlagamo, da košarico začneš polniti z izdelki iz aktualne

     TEDENSKE AKCIJE     

DVOTEDENSKE AKCIJE

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave ti manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Slano in slastno Galette z okusom poletja – v glavni vlogi paradižnik in rikota!
Prigrizek - Slana jed

Galette z okusom poletja – v glavni vlogi paradižnik in rikota!

Vsi recepti
01. julij 2025.

Če imate radi rustikalne, preproste, a hkrati neustavljivo okusne recepte – vas bo ta galeta s paradižniki in rikoto osvojila že z enim samim ugrizom.

Krhko, aromatično testo ovija bogato plast kremaste rikote, začinjene s svežimi zelišči, medtem ko sočni paradižniki na vrhu prinesejo popoln poletni pridih.

Ta recept ne zahteva popolnosti v videzu – ravno nasprotno, njegov čar je v sproščeni obliki in domačem videzu. Odličen je za lahek kosilo, piknik ali kot impresivna predjed ob kozarcu vina.

Preizkusite ga že danes in dovolite, da vonj po Mediteranu napolni vašo kuhinjo.

Recept za galeto s paradižniki in rikoto

Priprava

  1. V skledi zmešajte moko in sol. Dodajte hladno maslo, narezano na koščke, in ga s prsti vgnetite v moko, da dobite zmes, podobno krušnim drobtinam.
  2. Postopoma dodajajte hladno vodo, le toliko, da se sestavine povežejo, in zamesite gladko testo.
  3. Testo zavijte v prozorno folijo in pustite v hladilniku 1 uro.
  4. Za pripravo namaza z metlico zmešajte sir, oljčno olje, drobno sesekljana sveža zelišča, strt česen, limonino lupinico, sol in poper.
  5. Ohlajeno testo razvaljajte v krog na pomokanem peki papirju in ga skupaj s papirjem prenesite na pekač.
  6. Testo premažite z namazom, pri čemer pustite nekaj centimetrov širok rob nepokrit.
  7. Paradižnik narežite na tanke rezine in jih razporedite po namazu, robove prepognite in premažite s stepenim jajcem.
  8. Pecite približno 40 minut pri 180 °C.
  9. Postrezite takoj, z nekaj kapljicami oljčnega olja in svežimi listi bazilike.


Za še več receptov, idej in izdelkov se naročite na naš Novičnik in prejmite 10% popust na prvo naročilo!

Enostavna in praktična, naša kuharica je prava fantazija! 

Prelistaj in prenesi kuharico

Komentiraj in oceni recept

Tvoj e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na tvoj komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.