DomovReceptiSlano in slastnoPomfrit iz kolerabe je osvežujoča alternativa klasiku
Prigrizek - Slana jed

Pomfrit iz kolerabe je osvežujoča alternativa klasiku

Pomfrit iz kolerabe je osvežujoča alternativa klasiku
Vsi recepti
31. december 2023.

Nikoli ni pozno da inovativnost v kuhinji, ta pomfrit iz kolerabe pa je popolna priložnost za nove recepte. 

Koleraba, znana po svojem sočnem in hrustljavem karakterju, bo postal glavni zvezdnik tega recepta, ter tako prinesel s sabo ne le z edinstveno teksturo, temveč tudi veliko prednosti za vaše zdravje. Je bogata z vlakninami, vitamini C in K ter z minerali kot je kalij, s čimer prispeva k podpori prebavnem sistemu, krepitvi imunskega sistema, in ohranjanju zdravja kosti. 

Po peki v pečici kolerabe postajajo hrustljave zunaj in mehke znotraj, ter tako ustvarijo izredni kontrast, ki bo osvojil tudi najbolj izbirčne okušalne brbončice. 

Postrežene z najljubšo omako, ta kolerabin pomfrit lahko uživate kot okusno prilogo ali kot samostojno jed, zagotavljajoč ne le zadovoljstvo okušalne brbončice, temveč tudi razna hranila v vašem telesu. 

Postopek: 

  1. Kolerabo olupite in narežite kot pomfrit. 
  2. Začinite z vsemi drugimi sestavinami in pecite v pečici 20 minut na 190°C.
  3. Zunaj mora biti hrustljavo, znotraj pa mehko in sočno. 
  4. Koleraba je dovolj pečena ko že ni grenka, temveč sladka. 
  5. Postrezite z omako po želji. 

Slano ali sladko je nam vseeno, saj se v naši kuharici skriva veliko receptov zlata vredno! 
Brezplačno prevzemi našo novo kuharico

Ne pozabite se prijaviti brezplačno na naš Novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu!