DomovReceptiSlano in slastnoSabudana Khichdi - zdrav "street food"
Prigrizek - Slana jed

Sabudana Khichdi - zdrav "street food"

Sabudana Khichdi - zdrav "street food"
Vsi recepti
17. januar 2022.

Sabudana khichdi je indijska jed iz premočene tapiokinih kroglic. Ponavadi se pripravlja v delih zahodne Indije , in je v večjih mestih, kot sta Mumbai ali Nagpur, na voljo kot street food ki se je skozi vse leto. 

Tapioka kroglice so nam priljubljene v kombinaciji z rastlinskim mlekom in začimbami, kot so cimet, klinček, janež, rožič, tonka, vanilija ali kakav. Veliki številki ljudi so te kroglice zelo mamljive prav zaradi posebne, nekoliko želatinaste teksture, ki je podobna rižu ne mleku, in se odlično poda k sladicam kot je TAPIOKA PUDING Z BOROVNICAMI

Takrat so tapioka kroglice malo bolj konkretna, vendar lahka jed.

Ko so kroglice dovolj namočene, z začimbami ta jed postane pikantna, tipična indijska street food jed ki ga lahko naredite tudi doma.

Kako? Mi znamo! Zdaj pa tudi vi!

Priprava: 

  1. Tapioka kroglice namočite v vodo za 5-6 ur. Če ostane vode, dobre odcedite.
  2. Kroglice skrbno premešajte s pinjencem (lahko tudi z rokami, čim nežnejše) in arašide zmeljite v namiznem mešalniku. 
  3. Na ponev dajte olje, ko se segreje dodajte tudi kajenski poper, čili paprike in kurkumo. 
  4. Cvrite ter dodajte sol, krompir sesekljan na kocke in kuhajte 4 minute. Dodajte grah ter kuhajte še 3-4 minut. 
  5. Na koncu dodajte zmes s tapioko, masala začimbo, mlete arašide in limonin sok. Zmešajte na majhnem ognju še 2 minuti. Če so kroglice dovolj mehke, je jed končana. 

Naš zeleni NOVIČNIK vam vsak teden prinaša novice iz naše kuhinje. Prijavite se na NOVIČNIK!