DomovReceptiSlano in slastnoUmami eksplozija: Rezanci v arašidovi omaki, ki navdušijo!
Glavna jed

Umami eksplozija: Rezanci v arašidovi omaki, ki navdušijo!

Rezanci v arašidovi omaki
Vsi recepti
31. maj 2025.

Če ste ljubitelj hitrih, kremastih in aromatičnih jedi, ki dišijo po Aziji — ste na pravem mestu!

Ti rezanci v arašidovi omaki so kombinacija preprostosti in popolnega ravnovesja okusa. Slani tamari, sladki javorjev sirup in arašidovo maslo ustvarjajo neustavljivo kombinacijo, ki jo boste želeli ponavljati iz tedna v teden.

Poleg tega, da je pripravljen v hipu, se ta recept odlično obnese tudi kot malica, hitra večerja ali veganska party jed. Svežina kumare in popra je v nasprotju s kremno omako, mlada čebula in arašidi na vrhu pa izkušnjo dvignejo na novo raven.

Če iščete navdih za nekaj drugačnega, nasitenega in slastnega — nadaljujte z branjem. Vaši novi najljubši rezanci so pripravljeni za vaš krožnik!

Recept za Rezance v arašidovi omaki

Priprava:

  1. Rezance skuhajte po navodilih na embalaži, jih nato oplaknite pod hladno vodo in dobro odcedite.
  2. Česen drobno sesekljajte. V ponvi segrejte olje in z njim prelijte sesekljan česen.
  3. Dodajte tamari omako, kis in javorjev sirup ter dobro premešajte.
  4. Arašidovo maslo razredčite z 80 ml vroče vode in vmešajte česnovo mešanico.
  5. Rezance prelijte s pripravljeno omako in jih temeljito premešajte.
  6. Na koncu dodajte mlado čebulo, narezano na kolobarje, ter papriko in kumare, narezane na tanke trakove.
  7. Po vrhu potresite sesekljane in blanširane arašide.

Noodles u umaku od kikirikija

Za še več receptov, idej in izdelkov se naročite na naš Novičnik in prejmite 10% popust na prvo naročilo!

Vsak mesec je s svojimi recepti dobrodošla, Tovarna je na kuharico zelo ponosna! 

Prelistaj kuharico