Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Če ste ljubitelj parmezana in želite bolj zdravo različico ali pa ste vegan, morate poskusiti ta recept!
Potrebujete le štiri sestavine, ključna sestavina tega recepta pa je jedilni kvas, ki daja intenziven okus po siru. Jedilni kvas se od navadnega pekovskega kvasa razlikuje po tem da ni aktiven – v stiku z vlago in toploto ne bo nabreknil in se ne bo penil. Razlikuje se tudi po tem, da je zelo okusen in se odlično poda številnim receptom.
Za razliko od klasičnega pekovskega kvasa, ki so pravzaprav glive in se uporabljajo va vzhajanje testa in fermentacijo vina in piva, se jedilni kvas pridobi iz neaktivnih vrst in sicer z gojenjem enoceličnega organizma, glive Saccharomyces cerevisiae na osnovi iz melase – glive se nato opere in posuši. Zahvaljujoč neaktivnosti lahko ta kvas uporabljajo tudi osebe, ki ne smejo uživati živil, ki vsebujejo kvas in se borijo s kandido. Poleg tega bo vegane in vegetarijance razveselilo dejstvo, da živilski kvas vsebuje vseh 9 esencialnih aminokislin, zaradi česar je popolna beljakovina.
V stiku s toploto ne nabrekne in se ne peni, zato tega kvasa ne uporabljamo pri pripravi pekovskih izdelkov, temveč ga dodajamo vročim in hladnim jedem, kot so juhe, omake, testenine ali čips iz ohrovta.
Priprava je preprosta in hitra, rezultat pa je odličen dodatek številnim jedem, večinoma priljubljenim špagetom z omako!
Postopek:
Shranjujte v posodi s pokrovom. Uporabite kot posip po testeninah, lazanji, zelenjavi, solatah, namazih itd.
Se še vedno niste prijavili na naš NOVIČNIK? Kaj še čakate?
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: