DomovReceptiSlano in slastnoVeganski morski obročki okusom neustavljivo spominjajo na ocvrte lignje
Prigrizek - Slana jed

Veganski morski obročki okusom neustavljivo spominjajo na ocvrte lignje

Veganski morski obročki okusom neustavljivo spominjajo na ocvrte lignje
Vsi recepti
01. junij 2023.


Vse več ljudi po vsem svetu začinja z alternativnem načinom prehranjevanja, zlasti z vegetarijansko in vegansko prehrano. Tako nenehno iščemo nove načine pripravljanja tradicionalnih jedi, ki so odličnega okusa, teksture in hranilne vrednosti. 

Eden odličnih primerov inovativne veganske kuhinje so "ocvrti morski obročki" iz jajčevca in nori alg. Ta jed je presenetljivo okusna alternativa tradicionalnim ocvrtim lignjem. Namreč, veganski morski obročki z aromo, okusom , vendar tudi z videzom neustavljivo spominjajo na mnogim najljubšo morsko poslastico. 

Osnovna sestavina te jedi je jajčevec, ki je bogate teksture, ki spominja na teksturo pravih lignjev. Jajčevec je nizko kalorično živilo, bogat z vlakninami in vsebuje razne vitamine in minerale, vključno z vitaminom C, vitaminom K in bakrom. Poleg tega, jajčevec je vir antioksidantov, ki so pomembni za ohraniti dobro zdravje in za boj proti prostim radikalom. Nori alga je bogata z jodom, železom, kalcijem in drugimi esencialnimi hranili. Poleg tega, je odličen vir beljakovin, jedem pa da odličen okus morja!

Ne glede na to ali ste vegan, ali ne, če želite vnesti nove okuse, barve in vonje v svoj tedenski jedilnik, vsekakor poskusite današnji recept za hrustljave morske obročke, ki neustavljivo spominjajo na ocvrte lignje, recept vas čaka v nadaljevanju! 

Več odličnih receptov lahko najdeš v naši kuharici za junij!

Veganski morski obročki - recept

Seznam vseh sestavin je na vrhu strani na desni strani, postopek priprave pa vas čaka spodaj.

Postopek: 

  1. Jajčevce olupite, narežite na obročke in z zamaškom odrežite sredino.
  2. Kuhajte jih v vodi skupaj z nori algo in tamari omako.
  3. Odcedite, posušite ter ocvrite v moki, rastlinskem mleku in krušnih drobtinah.
  4. Pecite na olju nekaj minut z vsake strani ali v pečici za 20 minut na 200°C.
  5. Postrezite z omako po želji.

Dober tek! 

 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 105 popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...