DomovReceptiSlano in slastnoKuskus falafli so pod mus
Glavna jed

Kuskus falafli so pod mus

Kuskus falafli so pod mus
Vsi recepti
18. marec 2025.

Kuskus je živilo iz zdrobljene pšenice durum, lahko mu rečemo tudi kaša, k nam pa prihaja pa s severa Afrike in Bližnjega vzhoda. Razširjen je tudi v Italiji, kjer ga najdemo v podobnih sortah pod različnimi imeni, kot so fregula na Sardiniji, cuscus na Siciliji, matuffa v Toskani in podobno. Kakorkoli ga imenujete, kuskus je izjemno hranljivo živilo nevtralnega okusa, ki se odlično poda k številnim drugim živilom in zato vse pogosteje najde mesto na mizah po svetu.

Ok, zdaj, ko smo opravili ta uradni uvod, preidimo k bistvu!

Kuskus je tako preprost za pripravo, zato ga obožujemo in smo se odločili, da z njim naredimo falafle!

Pripravili smo ga kot BURRITO, nato kot del AVOKADO SOLATE in nato še v obliki BURGERJA. Navdušil pa nas je v vseh oblikah! 

Medtem ko priprava izvirnega falafla zahteva nekaj časa in izkušenj, bodo ti falafli nastali po približno 15 minutah namakanja kuskusa in še 30 minutah peke. To je to! Poskusi se upreti!

Priprava: 

  1. Kuskus zmešamo z začimbami in prelijemo z vročo vodo.
  2. Pustimo stati približno 15 minut, nato dodamo ostale sestavine in z rokami oblikujemo kroglice.
  3. Pecite jih 30 minut pri temperaturi 180 stopinj.
  4. Postrezite s solato, v sendviču ali z jogurtovo omako.

Za še več zdravih receptov in nasvetov se prijavite na naš NOVIČNIK!