DomovReceptiSlano in slastnoVegansko pašticado potrebujemo prav zdaj
Glavna jed

Vegansko pašticado potrebujemo prav zdaj

Vegansko pašticado potrebujemo prav zdaj
Vsi recepti
16. januar 2024.

Obstaja nešteto okusnih in zanimivih veganskih jedi, ki jih lahko pripravite v prazničnem času. Pravzaprav v katerem koli času, odslej tudi v tistima kje bi pripravili dobro staro dalmatinsko jed, pašticado..vendar na novejši način. 

Za znano dalmatinsko jed, ki se pripravlja za specialne priložnosti, je značilen poseben sladko-kislo- slan okus. Tradicionalno se streže z njoki, vendar se lahko uživa tudi s testeninami.

Sejtan, osnovna sestavina te veganske različice, bo nam pomagala da pospešimo postopek kuhanja pašticade. Ure kuhanja bodo zdaj veliko krajše. Okoli 45 minut je potrebno da uživate v odličnem okusu. 

Če ste ljubitelj pašticade, ta nizkokalorična jed bogata z veganskimi beljakovinami iz sejtana, bo zagotovo navdušila vaše okušalne brbončice. Drznite si in poskusite, celo če niste na veganskem načinu prehrane. 

Priprava:

  1. Na malo oljčnega olja dušite čebulo in česen, ter dodajte naribano korenje in sesekljane šampinjone. 
  2. Zalijte z vinom, dodajte lovorjev list in kuhajte, dokler alkohol ne izhlapi.
  3. Potem dodajte pelate, nekoliko vode in kuhajte ne majhnem ognju 45-60 minut. 
  4. Suhe slive namočite v vreli vodi, zmešajte in dodajte v omako.
  5. Popestrite po izbiri. 
  6. Sejtan za kratek čas prepražite na ponvi in dodajte ga v omako. 
  7. Postrezite z njoki ali s testeninami. 

Imate rad veganske različice priljubljenih in znanih jedi?

Mi tudi! Poskusite VEGANSKI HOTDOG , VEGANSKO SARMO ali pa VEGANSKE LIGNJE.

Za še več zdravih receptov, se prijavite na Newsletter!