DomovReceptiSlano in slastnoZapečene bučke in krompir bi jedli vsak dan
Glavna jed

Zapečene bučke in krompir bi jedli vsak dan

Zapečene bučke in krompir bi jedli vsak dan
Vsi recepti
19. februar 2019.

Ali kdo ne mara bučk? To okusna, hranilna in nizkokalorična zelenjava je pripravljena v enem hipu. 

Najboljše od vsega je to, da bučke lahko kombinirate s prav vsem, kar si zamislite. Tržnice so polne najnovejših vrst, med katerimi se največ iščejo tiste zelene. Ta zelenjava je bogata z vodo in z vlakninami, ter je zato popolna za poletne dne, in zaradi nizke kalorične vrednosti jo boste hitro porabili. 

Kupite bučke in jih uporabite za celotno jed, ne le za prilogo!

Fitness pita z bučkami in pustim sirom je le en receptov, v katerim glavno vlogo imajo bučke, vendar smo za vas pripravili še enega, ki vas bo navdušil. V obliki tako imenovane musake, bodo bučke postale samostojna jed. 

Krompir jim se bo odlično podal, zlasti ko se zapeče v pečici. 

Bučka je popolno živilo po vsem svetu. V Italiji se uporablja za pripravo kruha, v Mehiki v quessadillah, v Franciji za ratatoullie, v Turčiji v obliko palačink in v Bolgariji jih pražene postrežejo z jogurtom. Seznam je dolg, in vrste jedi, s katerimi lahko naredite obroke z bučkami, je nešteto. 

Pri nas se večinoma pripravljajo cvrete, v omakah, v juhah, polnjene, zmešane z drugo zelenjavo ali s svežim sirom ter v slanih tortah.

Z druge strani, pri nas je krompir priljubljen v pečeni obliki, in zakaj naj ne združimo eno in drugo zelenjavo (čeprav bo bučke pravzaprav sadje) in ne narediti jih v zapečeni obliki. Z veliko zdravih začimb, ki popolnoma spremenijo vsako jed! 

To jed bodo oboževali vegetarijanci, vendar tudi največji mesojedci. Odkrijte njeno skrivnost!

Priprava: 

  1. Segrejte pečico na 200 stopinj ter olupite krompir in narežite na njega večje rezine bučk. 
  2. Dajte krompir v pekač ter poškropite z oljčnim oljem. 
  3. Dobro posolite in dodajte poper ter popestrite z rožmarinom, timijanom in baziliko. 
  4. Vse dajte v pečico in pustite da se peče 40 minut. 
  5. Preverite z vilico ali je krompir dovolj mehek - moral bi biti pečen če vilica brez težav preide skozi njega. 
  6. Ko razporedite bučke po krompirju in vse dobro zmešajte tako da se bučke prepojijo z oljem. 
  7. Vrnite v pečico ter pecite še 10 minut, ugasnite pečico vendar pustite jed še 5 minut v njej. 

Medtem ko uživate to poslastico, se prijavite na novičnik.