DomovReceptiŠpanska paella v bolj zdravi različici
Glavna jed

Španska paella v bolj zdravi različici

Španska paella v bolj zdravi različici
Vsi recepti
30. julij 2018.

Najbolj poznano, izmed vseh španskih jedi, je prav paella, ki se lahko pripravlja ne nešteto načinov. Jed, nastala v španski provinci Valencia sredi 19. stoletja, je dobila ime po specifični plitvi ponvi, v kateri je pripravljena. Iz Valencie se je razširil po vsej Španiji, zato je danes splošno prepričanje, da je španska nacionalna jed.

Skoraj vsaka družina v Španiji ima svoj najljubši recept, po katerem pripravlja paello, drugače pa so po izbiri morskih sadežev, Takrat vam pa predstavljamo recept za vege paello, ki vas bo preprosto navdušila. 

Postopek: 

  1. V manjšo skledo dajte žafran in vodo in pustite  namakati nekaj minut. 
  2. Segrevajte olje v plitvi ponvi, dodajte čebulo pa jo pražite 2-3 minut na zmernem ognju ter dodajte česen, paprike in jajčevec in dušite še 5 minut z občasnim mešanjem. 
  3. Dodajte riž in pražite, z nenehnim mešanjem ter vlijte jušno osnovo in dodajte paradižnike, žafran in vodo, kjer sta se namakala poper in sol. 
  4. Ko vse zavri, zmanjšajte ogenj in kuhajte 15 minut. 
  5. Ob kuhanju občasno premešajte riž, pred konec pa dodajte gobe in fižol iz konzerve. 
  6. Na koncu vse  kuhajte še 10 minut. 

In to je to, dober tek! :)

Za še več okusnih in zdravih receptov, se naročite na naš Novičnik ob prijavi pa pridobite 10% popusta na prvo naročilo!