Panna cotta je enostavna sladica, ki je narejena iz šele nekaj osnovnih sestavin: mleka, sladke smetane, sladkorja in želatine. Domovina panna cotte je Italija, od koder poteka ta kremasta sladica ter od koder se razširila in postala vse bolj priljubljena. Med veganimi je zelo priljubljena po "odkritju" nadomestnih receptov, ki ne vsebujejo živila živalskega izvora.
Veganska panna cotta z jagodami - recept
Postopek:
- V lonček dajte kokosovo mleko (celo pločevinko) dodajte vanilijo ter agar agar. Dobro zmešajte na zmernem ognju in pustite da zavre z občasnim mešanjem. Po 5 minutah bo se morala ustvariti bolj gosta, lepljiva tekočina. Ugasnite ogenj in pustite, da se nekaj minut hladi. Hkrati naredite želatino iz svežih jagod.
- V namiznem mešalniku zmešajte jagodes sladilom. Poskušajte dodati še sladila, če je treba. Preložite v lonček, dodajte agara agar in mleko ter dobro zmešajte. Pustite na rahlem ognju da zavre, z občasnim mešanjem. Tudi kot panna cotto, pustite žele da se nekoliko ohladi (eno, dve minuti) ter nato prestavite v model za mafine ali kakšni drugi model ( po možnosti silikonski, da se lažje vzame ven)
- Najprej dodajte malo želatine iz jagode, pustite pol minute da se rahlo stiskati, potem dodajte panna cotto in preostanek želatine iz jagod. Dajte v hladilnik na 30 minut in rahla sladica je pripravljena za uživanje.
Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!
S prijavo na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Zanima vas lahko tudi...