DomovReceptiNa jedilniku je miso juha, ki jo japonci jejo vsak dan
Prigrizek - Slana jed

Na jedilniku je miso juha, ki jo japonci jejo vsak dan

Na jedilniku je miso juha, ki jo japonci jejo vsak dan
Vsi recepti
01. december 2021.

Superhrana iz Japonske!Tako bi lahko najlažje opisali miso juho.

Miso juha je neustavljivo okusna in ena jedi ki vas poživlja z vsako žlico. Z dobro jušno osnovo je miso juha končana za samo nekaj minut. Zelo enostavno se pripravi ter je skoraj nemogoče da ta jed ne bi uspela - lahko jo pripravijo tudi začetniki, kot tudi tisti, ki si še nikoli niso upali pripraviti eksotično jed. 

Miso se proizvaja s tradicionalno tehniko večmesečne do večletne fermentacije. Čim fermentacija več traja, je miso temnejši in bolj intenzivnega okusa. Ima različne zdravilne lastnine, vsebuje žive encime, ki izboljšajo prebavo, znatno vpliva na zmanjšanje holesterola, krepi krv in zmanjša tvego pred različnimi bolezni. Polna je vitaminov in mineralov, kot so železo, vitamin B, kalcij. 

Če hrepenite po topli juhi, ki vas bo takoj poživela, bo vam ta recept zagotovo dober. Pomembno je samo, da kupite kakovostno miso pasto. 

Priprava: 

  1. Rezance skuhajte po navodilih na embalaži in tofu za kratko pražit na ponvi. 
  2. Na malo oljčnega olja pražite gobe, dodajte jim spomladansko čebulo, korenček in zelje ter vse prelijte z jušno osnovo in kuhajte 10 minut. 
  3. Miso pasto najprej zmešajte z nekoliko vode in jih dodajte v juho. 
  4. Na koncu zmešajte rezance tofu in postrezite.

Za še več zdravih receptov in nasvetov, se prijavite na naš novičnik