Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Oboževalci tiramisuja, ta kaša je samo za vas!
Zajtrk

Oboževalci tiramisuja, ta kaša je samo za vas!

Vsi recepti
29. marec 2022.

Tiramisu. Ta italijanska sladica je oboževana tudi zunaj mej Italije. Oboževalci tiramisuja, ostanite še malo tukaj…saj delamo ovseno kašo, ki nas očarljivo spominja na tradicionalni okus tiramisuja. 

Ta vam bo recept všeč, saj nima veliko sestavin, in ga bodo imeli tisti zelo rad, ki nikoli ne vejo, kaj naj bi jedli za zajtrk. 

Jutro je, vam pa ni volja za nič, razen kave. Odlično! En espresso postrezite zase in drugega pustite po strani. Namreč, naredili bomo tiramisu ovseno kašo. 

Ovsena kaša je za veliko ljudi zajtrk, ki ga nikoli ne izpustijo. Vendar, ker je to tako pogosta izbira, zelo pogosto nam zmanjkujeid ej za pripravo ovsenih kosmičev na nov in okusen način. Mi smo jo preizkusili na nešteto načinov, in zdaj nam je navdušiva v tiramisu različici. In veste zakaj?  Zato, ker smo vse sestavine samo dali v skledo in to je bilo vse. 

Ni več izgovorov, kot so "nimam dovolj časa zjutraj", "prepozno sem se zbudila" ali "kaša ni okusna in je dolgočasna", saj se prav zdaj en zdravi zajtrk pojavil v obliki vaše priljubljene sladice! In medtem ko tradicionalni tiramisu izvira iz Venecije in severne Italije, ga danes  lahko kupimo v različnih oblikah in ga uživamo po vsem svetu, in vsako nekoliko najdemo novo različico recepta, ki bo navdušil naše okušalne brbončice. 

Tiramisu je en najbolj znanih sladic sveta. Kombinacija maskarpone sira, piškotov, kakava in kave navdušil bo številne, zato ni presenetljivo, da se je to italijansko gastronomsko čudo z leti začelo posodabljati in da je vsak poskušal narediti svojo različico klasičnega tiramisuja. Vendar še nismo našli recept za tiramisu ovseno kašo, oziroma, mi smo ga sami izmislili in ga bomo poskusili.

Prav zdaj!

Priprava: 

  1. Zmešajte vse sestavine v loncu in kuhajte dokler se ne zgosti.
  2. Prestavite v skledo za serviranje, na vrh dajte grški jogurt in potresite s kakavom v prahu. 

Ko v ta recept dodate grški jogurt, boste dobili prav dovolj odmerka beljakovin in maščobe za začetek dneva.

Originalni recept grškega jogurta najpogosteje vsebuje ovčje mleko, vendar ga, zaradi specifičnega vonja, najpogosteje nadomešča kravje mleko. To "zdravje v kozarcu" na 100 gramov ima šele 55-60 kalorij, vendar je še pomembnejše poudariti, da je bogat s kalcijem, kalijem, cinkom, beljakovinami, vitamini B6 inB12. 

Ljubitelji tiramisuja, zdaj ko ste vse prebrali, je čas da nam sporočite ali vam je všeč ta kaša. Ali imate skrivnostno sestavino, ki jo dodate v kašo? Vegani, s čimer pa vi nadomestite grški jogurt? Z veseljem bomo slišali vaše nasvete in gastro skrivnosti! 

NOVIČNIK je tukaj, kje pa ste vi? 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.