Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Popolna lahka večerja je kremast bulgur s čičeriko
Priloga

Popolna lahka večerja je kremast bulgur s čičeriko

Vsi recepti
25. februar 2019.

Če obožujete proso, amarant, polnozrnati riž ali ajdo, zagotovo boste oboževali tudi bulgur. 

Bulgur je žito ki je zdravo, in ga je ni treba dolgo časa kuhati (okoli 10 minut je dovolj), svetlo-rjave je barve, oreščkastega okusa, bogat z vlakninami in vitamini. 

Bulgur - nadomestek za riž

Bulgur morda ni vaša prva izbira za žito, vendar vam svetujemo da ga preizkusite, saj ima nešteto številnih prednosti, zaradi tega da izboljša prebavo, izboljša cirkulacijo, preprečuje kronične bolezni in okrepi imunski sistem. Zlasti svetujemo da ga preizkusite kot popolno lahko večerjo - bulgur s čičeriko. 

Visoke ravni vlaknin, ki jih vsebuje, izboljšajo prebavni sistem, preprečujejo zaprtje, napihnjenost, krče in neprebavljivost hrane. Omogoča, tudi, ravnovesje holesterola, saj odpravlja odvečne omega-6 maščobne kisline. 

Bulgur izboljša stabilnost ravni sladkorja v telesu

Ker optimizira odpuščanje inzulina, lahko pomaga tudi preprečiti nagle dvige in padce krvnega sladkorja, ki so sicer lahko nevarni za ljudi s sladkorno boleznijo.

Vsebuje malo maščob, je nizkokaloričen ter je primeren za vegetarijance in vegane. Se uživa kot priloga, "rižota" ali kot solata (libanonski Tabbouleh). Lahko se pripravi tudi v sladki različici, za zajtrk, lahko z njim napolnite jajčevce in naredite burgerje iz njega. 

Tukaj je nekaj receptov z bulgurjem: 

Razen kot prilogo, bulgur lahko pripravite kot rižoto, vendar s krajšim časom priprave. Bulguru je treba 5-10 minut, in rižu nekaj več. Preprosto in zdravo - takšno je kuhanje z bulgurjem, zato na jedilnik vsekakor dajte kremast bulgur s čičeriko, ki se bo pokazal kot lahka večerja. 

Izdelajte kremast bulgur s čičeriko - recept

Priprava: 

  1. Na nekaj olja pražite čebulo in česen
  2. Dodajte potem sesekljan paradižnik ter pražite še 10 minut, dodajte pelate
  3. Dodajte čičeriko in popestrite. 
  4. Vlijte zelenjavno jušno osnovo in dodajte tudi bulgur, kuhajte vse skupaj okoli 16 minut. 
  5. Ugasnite ogenj in vmešajte jedilni kvas. 

In ko čakate da se enolončnica ohladi, lahko preberete še naš novi NOVIČNIK!

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.