Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Če obožujete proso, amarant, polnozrnati riž ali ajdo, zagotovo boste oboževali tudi bulgur.
Bulgur je žito ki je zdravo, in ga je ni treba dolgo časa kuhati (okoli 10 minut je dovolj), svetlo-rjave je barve, oreščkastega okusa, bogat z vlakninami in vitamini.
Bulgur morda ni vaša prva izbira za žito, vendar vam svetujemo da ga preizkusite, saj ima nešteto številnih prednosti, zaradi tega da izboljša prebavo, izboljša cirkulacijo, preprečuje kronične bolezni in okrepi imunski sistem. Zlasti svetujemo da ga preizkusite kot popolno lahko večerjo - bulgur s čičeriko.
Visoke ravni vlaknin, ki jih vsebuje, izboljšajo prebavni sistem, preprečujejo zaprtje, napihnjenost, krče in neprebavljivost hrane. Omogoča, tudi, ravnovesje holesterola, saj odpravlja odvečne omega-6 maščobne kisline.
Ker optimizira odpuščanje inzulina, lahko pomaga tudi preprečiti nagle dvige in padce krvnega sladkorja, ki so sicer lahko nevarni za ljudi s sladkorno boleznijo.
Vsebuje malo maščob, je nizkokaloričen ter je primeren za vegetarijance in vegane. Se uživa kot priloga, "rižota" ali kot solata (libanonski Tabbouleh). Lahko se pripravi tudi v sladki različici, za zajtrk, lahko z njim napolnite jajčevce in naredite burgerje iz njega.
Tukaj je nekaj receptov z bulgurjem:
Razen kot prilogo, bulgur lahko pripravite kot rižoto, vendar s krajšim časom priprave. Bulguru je treba 5-10 minut, in rižu nekaj več. Preprosto in zdravo - takšno je kuhanje z bulgurjem, zato na jedilnik vsekakor dajte kremast bulgur s čičeriko, ki se bo pokazal kot lahka večerja.
Priprava:
In ko čakate da se enolončnica ohladi, lahko preberete še naš novi NOVIČNIK!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: