Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
si
Dostava na: Hrvaška
Dostava na: Hrvaška
Spremeni državo dostave
0
V košarici (0)

Ups! Tvoja košarica je prazna?!

Brez skrbi, še ni prepozno za dodatne prihranke ali nakup tvojega najljubšega izdelka.

Predlagamo, da košarico začneš polniti z izdelki iz aktualne

     TEDENSKE AKCIJE     

DVOTEDENSKE AKCIJE

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave ti manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Bananin kruh brez glutena - zdrav recept, pripravljen v hipu!
Zajtrk

Bananin kruh brez glutena - zdrav recept, pripravljen v hipu!

Vsi recepti
29. oktober 2024.

Ostalo vam je nekaj (pre)zrelih banan, smutijev pa ste se že naveličali? Imamo rešitev! Pripravite najbolj sočen in okusen bananin kruh – brez glutena!

(Pre)zrele banane so superjunaki v zdravi kuhinji – še posebej, ko gre za pripravo okusnih sladic. Poleg tega, da jih lahko uporabite za pripravo bananinih mafinov, bananinih palačink, sočnih piškotov in tort, ovsenih kaš, smutijev ali celo bananinega sladoleda, vam danes prinašamo hiter in preprost recept za bananin kruh.

Sočen in aromatičen bananin kruh brez glutena

Bananin kruh je že vrsto let na seznamu najbolj priljubljenih sladic na svetu. Navduši s preprostostjo priprave in sočnim, aromatičnim okusom. Primeren je kot zajtrk, prigrizek ali sladica.

Z vami delimo recept za preprosto in priljubljeno sladico v brezglutenski različici. Pšenično moko smo namreč nadomestili z odlično čičerikino moko Nutrigold, ki je bananinemu kruhu dala odlično teksturo in okus.

Na seznamu sestavin so mandlji, lahko pa uporabite orehe in lešnike! Za odličen okus in aromo bodo poskrbele čokoladne kapljice, odločili pa smo se, da vse skupaj začinimo še s cejlonskim cimetom in aromo vanilje.

Lahko ga postrežete z dodatki, kot so sladoled, stepena smetana, marmelada, čokoladni preliv ali slana karamela. Potrebovali boste še dve skledi, mešalnik in model za peko. Vsekakor poskusite in nam sporočite svoje vtise! 

Bananin kruh brez glutena – recept

Seznam sestavin je na vrhu strani na desni strani, postopek pa je v nadaljevanju.

Priprava:

  1. V skledi zmešamo suhe sestavine (moko, pecilni prašek, sol, cimet).
  2. V drugi posodi z metlico pripravite pretlačene banane, jajca, stopljeno kokosovo olje, javorjev sirup in aromo vanilje).
  3. Suhe sestavine dodamo k mokrim in dobro premešamo.
  4. Na koncu vmešamo še čokoladne kapljice.
  5. Zmes preložite v pekač za kruh, potresite z mandljevimi lističi in pecite pri temperaturi 180 stopinj približno 50 minut.

Uživajte!

banana kruh bez glutena

Ob brezplačni prijavi na Novičnik prejmite 10% popusta na prvo naročilo. 

Morda vas zanima tudi ...

Komentiraj in oceni recept

Tvoj e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na tvoj komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.