Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Božični kuglof iz banan in mandljev, ki bo zaznamoval december
Prigrizek - Sladka jed

Božični kuglof iz banan in mandlja, ki bo zaznamoval december

Vsi recepti
01. december 2019.


Iz veliko prazničnih fotografij, čestitk, oglaševalskih kampanj nam se smehlja nešteto različic ene božične sladice - kuglofa.

Kuglof ali šarkelj je ena najbolj preprostih, in najbolj slovesnih sladic. Pogosto se najde na naših mizah, zlasti pa v prazničnem obdobju. 

Kako en popolnoma navaden biskvit lahko postane slovesna, božična sladica, ki je hkrati tudi zdrava?!

Gre, namreč, za sladki kruh puhastega testa, narejenega s kvasom, maslom, mlekom in z jajci. Različic je veliko – z navadnimi sestavinami kuglof lahko vsebuje tudi rozine, mandlje, sušeno lupinico limone, pomaranče ali njegovo rumeno testo lahko obarvamo s testom in čokolade.

Ta božič bomo nekoliko spremenili tradicijo. Banane, mandlji in temna čokolada bodo obvladali v vaši kuhinji. 

Speculas piškotov, piškotov z ingverjem in mišk se najprej spomnimo, ko nekdo omeni Božič, vendar kuglof se vedno najde na prestolu najbolj okusnih božičnih sladic. 

Kuglof je preprosto postal en sladic, ki je neizogibna sladica na mizi med prazniki. 

Kako pripraviti božični kuglof?

Je postal simbol različnih praznovanj, takrat ko bi se hoteli izkazati pred prijatelji in družino, ta Božič pa bomo to naredili z eno nenavadno zdravo različico.

Priprava: 

  1. Premešajte vse suhe sestavine.
  2. Vse mokre sestavine dajte v namizni mešalnik in mešajte, dokler se popolnoma ne združijo. 
  3. Zmes razdelite na 2 dela, v en vmešajte mandljevo maslo, v drugi pa raztopljeno temno čokolado. 
  4. Model za kuglof dobro namastite s kokosovim oljem ter dajte žlico svetle ter žlico čokoladne zmesi, vse dokler ne porabite vso zmes (med zmesi dajte tudi nekoliko koščkov čokolade).
  5. Pecite kuglof na 1805°C 40-50 minut (naredite test z zobotrebcem)
  6. Dajte ga ven iz modela in pustite da se ohladi na rešetki. 
  7. Ko se ohladi, prelijte kuglof z raztopljeno čokolado in okrasite s sesekljanimi mandlji in z mandljevimi listki. 

Medtem, ko se pripravljate za praznike, prebrskajte NOVIČNIK za še več dobrih sladic. 

Katera sladica je vaša prva asociacija na Božič? Imate morda kakšni recept za deliti z nami? 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.