Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Arašidov tart z bananami - sladica vredna vsake minute pripravljanja
Prigrizek - Sladka jed

Arašidov tart z bananami - sladica vredna vsake minute pripravljanja

Vsi recepti
06. oktober 2022.

Hitra in preprosta sladica, odlična za vsako priložnost. 

Ta tart morda ni "piece of cake" za izdelavo, vendar je vreden vsake minute pripravljanja. Kot nalašč je za jutranjo kavo in čaj ali po lahki večerji, ta francoski klasik, znan z limono, zdaj bomo izdelali s karamelom, bananami in arašidi.

Tart je sladica, ki vsebuje tri sloja: testo, kremo in okras. Ko se združijo te 3 komponenti, boste dobili najslajši kos, ki vam bo takoj izboljšal dan. Recept je  zelo preprost, in sladica pa je zelo efektna. Skratka, vsi ljubitelji arašidov in karamela bodo navdušeni. In iskali vas bodo recept…vi pa jih le pošljite na našo stran. 

To je nekaj podobnega Snickersu, vendar v veganski obliki. Začnite pripravljat!

Priprava: 

  1. Noč preden pripravljanja,  dajte pločevinko kokosovega mleka v hladilnik!
  2. V namizni mešalnik dajte ovsene kosmiče in zmeljite popolnoma na drobno. Dodajte arašidovo moko in za kratek čas zmešajte da se združijo. Dodajte preostanek sestavin  in mešajte. Zmes bo nekoliko drobljiva, vendar mastna/lepljiva. 
  3. V model za peko razmerja 25cm na dno dajte peki papir. Še dodajte malo olja. Dajte pridobljeno zmes in z mokrimi rokami stisnite enakomerno v model. Če je preveč lepljivo, po njem dajte peki papir in z rokami stisnite zmes v model. Previdno, zmes mora biti enakomerno razporejena ter nekajkrat prebodite dno z vilico. Dajte peč v segreto pečico na 190°C okoli 14 minut, dokler ne dobi zlato barvo. Vzemite ven in pustite da se ohladi. 
  4. Medtem ko se osnova peče, naredite karamel. Precedite datlje ter jih dajte v namizni mešalnik skupaj z drugimi sestavinami za karamel. Mešajte dokler ne dobite zmes brez grudic, podoben karamelu. Če je preveč gosta, dodajte še nekoliko tekočine. 
  5. Pripravite stepeno smetano tako da iz pločevinke dajte ven kokosovo mleko, oziroma le trdno snov mleka (To je zelo pomembno da vam uspe izdelati stepeno smetano. V skledo dajte trdni del ter mešajte z ročnim mešalnikom nekaj sekund, po želji dodajte izvleček vanilije (kar priporočamo) ter ko je stepena smetana narejena (čvrsta) začnite z izdelavo tarta.)
  6. V ohlajeno osnovo dodajte karamel in zravnajte. Na karamel razporedite rezine banan (da pokrijejo celotni karamel). Na banane dajte kokosovo stepeno smetano, zravnajte in okrasite z naribano čokolado. Tart lahko jeste takoj ali še boljše, ko je nekoliko ohlajen v hladilniku. 

Sporočite nam vtise, ljubitelji sladkega in zdravega.

Za še več dobrih in zdravih receptov in nasvetov, se prijavite na naš NOVIČNIK

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.