Meni
Uporabniška podpora: +385 1 5573 568
Kategorije izdelkov
Najbolj prodajano
7159 137 Psyllium prah – Ekološki 250g Nutrigold 35,00 kn Nutrigold Probiotiki, encimi in rastlinske vlaknine Kategorija Probiotiki, encimi in rastlinske vlaknine
Ekološko Ekološko
6761 048 Soda bikarbona – brez aluminija 500g Nutrigold 11,00 kn Nutrigold Začimbe Kategorija Začimbe
7901 383 Chia semena – 1000g Nutrigold 29,00 kn Nutrigold Semena Kategorija Semena
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Košarica je prazna. Dodajte željene izdelke iz kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj: € 0,00
Do brezplačne dostave vam manjka € 40,88
€ 0,00 / € 40,88
0
Domov Recepti Zdrave sladice Kroglice s himalajsko soljo in temno čokolado - nenavadna kombinacija, ki kar kliče po še.
Prigrizek - Sladka jed

Kroglice s himalajsko soljo in temno čokolado - nenavadna kombinacija, ki kar kliče po še.

Vsi recepti
16. travanj 2021.

Ščepec solnih kristalov bo okrepil okus čokoladnih in kakavovih sladic! Sliši se čudno, a verjemite, da je tako!

Že s klikom na ta recept ste nam dali vedeti, da ste pripravljeni na okušanje nenavadne sladice in preizkušanje svojih okušalnih brbončic.

Če bi vam povedali, da lahko sami pripravite čokoladno poslastico, ki jo pogosto najdete na koncu menijev v vrhunskih francoskih restavracijah, in da boste za to potrebovali le en lonec in nekaj vsakdanjih sestavin, obstaja velika verjetnost, da boste skeptični. Razumemo vas. Tudi mi smo bili.

Kljub temu smo se skupaj s Foodoris z veseljem lotili raziskovanja recepta, pa tudi vpliva soli na okus čokolade in spoznali smo eno - himalajska sol resnično izboljša okus čokolade!

Postopek:

  1. Datlje namočimo v vročo vodo za 30 minut.
  2. Mandlje zmeljemo v multipraktiku / sekljalniku, dodamo odcejene datlje in kokosovo olje ter mešamo, dokler ne dobimo zmesi, ki se jo da oblikovati.
  3. Oblikujemo kroglice in medtem ko topimo čokolado, damo v zmrzovalnik.
  4. Kroglice potopimo v stopljeno čokolado in potresemo s himalajsko soljo. Postavimo v zamrzovalnik za 10 minut in do postrežbe hranimo v hladilniku.

Sol zaradi natrija v sebi bistveno poveča sposobnost našega telesa, da v celoti okusi čokolado in deluje tudi kot začimba, ki v kombinaciji s čokolado ustvari plasti okusa, ki so preprosto neustavljive. Ali imamo prav? Kakšni so vaši vtisi?

NOVIČNIK je tukaj. 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

info@tovarnazdravehrane.si

Si želiš 10% popusta?

S prijavo na novičnik prejmeš 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejemaj nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.

*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.