Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Makova potica brez glutena je za pravu gurmane pripravljena!
Prigrizek - Sladka jed

Makova potica brez glutena je za pravu gurmane pripravljena!

Vsi recepti
29. februar 2024.

Makova potica brez glutena je neustavljiva poslastica, ki prinaša tradicionalni okus v brezglutenski različici, tako zagotavlja vsem, ki ne prenašajo glutena, da uživajo v tej odlični sladici.

Glavne sestavine te brezglutenske sladice so skrbno izbrane, da se zagotovi pristna tekstura in okus. Namesto pšenične moke, se uporablja Nutrigold brezglutenska mešanica. Te  alternative glutenske moke vam zagotavljajo mehkost in elastičnost testa in dodajajo hranljivo vrednost in bogatijo okus. 

Kombinacija maka in sladkorja, ki je bistvena za polnjenje potice, je enaka kot pri tradicionalni sladici. Maki so bogati s hranili, kot so beljakovine, vlaknine, vitamini in minerali, zaradi česa je ta poslastica le samo okusna, temveč je tudi zelo hranljiva. 

Priprava makove potice brez glutena zahteva enako skrb in ljubezen kot tudi tradicionalna različica. Ko se peče, makova potica brez glutena bo napolnila hišo z neustavljivimi dišečimi vonji. Po peki, postrežena na tanke kose, ta potica bo navdušila vse ljubitelje tradicionalne poslastice brez kompromisov na okusu ali kakovosti. 

Postopek: 

  1. V posodi za mešanje zmešajte kvas, 1 žlico sladkorja, 1 žlico brezglutenske moke in 300 ml toplega mleka. Pustite vzhajati približno 20 minut na toplem.
  2. Nato v kvas dodajte preostanek sestavin za testo in mešajte s spiralnimi nastavki 5 minut, dokler ne postane gladko, ter pokrijte s krpo in pustite na toplem 30 minut. 
  3. Za ta čas pripravite nadev, tako da vse sestavine premešajte do gladke kreme. 
  4. Testo za kratek čas pregnetite, razdelite na 2 dela ter svaki del razvaljajte v pravokotno obliko ter premažite s polovico nadeva in zavijte v rulado. 
  5. Premažite s stepenim rumenjakom in pustite vzhajati, dokler se pečica ne segreje. 
  6. Pecite 30-35 minut na 180°C.
  7. Pustite, da se ohladi, preden narežete. 
  8. Posujte s sladkorjem v prahu. 

Ob prijavi na naš Novičnik pridobite 10% popusta ob prvem naročilu! 

Prenesite kuharico brezplačno!

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.