Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice To morate poskusiti - tart iz limone z vegansko penasto kremo
Prigrizek - Sladka jed

To morate poskusiti - tart iz limone z vegansko penasto kremo

Vsi recepti
03. maj 2022.

Okusno in krhko testo, kremast in osvežilen nadev – tako lahko opišemo to čudovito sladico – tart iz limone. 

Še ko vam rečemo, da je zdrava in jo lahko postrežete tudi svojim prijateljem, veganom!

Ni je treba veliko pisati o limoni. Dobra je tako v sladkih kot v slanih jedeh, in zate imamo recept za vas, ki ne bo navdušil samo vas, temveč tudi vašo družino. 

Tart iz limone in meringe je fina, kremasta torta, ki vas bo navdušila s svojo svežino in lahkoto. Sladkost meringe uravnoteži kislost limone za popolno harmonijo. Meringa ni nič drugega, kot sneg iz beljaka, vendar bo takrat brez beljaka, v primeru da v družini imate osebo, ki je vegan, ali je alergična na jajca. Ta se fina meringa, namreč, naredi iz čičerike, ti. aquafabe. 

Priprava za testo: 

  1. V mešalnik dajte vse sestavine ter za kratek čas zmešajte, dokler se maslo ne združi z vsemi sestavinami. Testo bo drobljivo, vendar se bo na pritisk združilo. Če pa je presuho, dodajte še zelo malo vode/mleka. 
  2. Prestavite testo v skledo in za kratko zgnetite z roko, dokler se ne poveže v kroglo. Če je testo premastno, ga za kratek čas dajte v hladilnik.
  3. Testo razvaljajte na peki papirju (testo lahko obložimo s peki papirjem in ga razvaljamo, da se ne sprime), nato pa ga s pomočjo papirja previdno prestavite v model in enakomerno pritisnite. Normalno je da je krhko testo lomljivo, vendar ga lahko znova "združite" z lahkim stiskanjem. 
  4. Z vilicami večkrat prebodite dno in postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj na okoli 15-20 minut. Ko je testo pečeno, dajte ven iz pečice ter pustite da se ohladi v modelu. Medtem ko se testo peče, pripravite nadev. 

Priprava nadeva: 

  1. V skledi za kuhanje dobro zmešajte vse sestavine ter dajte kuhat na majhni ogenj. 
  2. Ko se kuha nenehno mešajte, da ne nastanejo grudice.Ko se krema zgosti, jo skozi približno 5-7 minut kuhanja precedite skozi ozko cedilo in prelijte na pripravljeno osnovo.
  3. Pustite za kratek čas pri sobni temperaturi, da se ohladi in potem dajte v hladilnik za minimalno 2 uri, dokler se ne stisne. 

*Tart lahko, vendar ne morate, okrasite z meringo. 

 

Priprava meringe: 

  1. Precedite čičeriko in vodo prestavite v lonec za kuhanje. Zmanjšajte vodo s čičeriko na majhnem ognju, dokler ne dobite 1/3 skodelice. Ko se tekočina zmanjšala, jo dajte hladit v hladilnik. 
  2. V čisto skledo dodajte ohlajeno, zmanjšano vodo (aquafabu) nato dodajte kis, vanilijo ter ksantan gumi, če je uporabljate, ter zmešajte z ročnim  mešalnikom, dokler ne dobite goste pene. 
  3. Ko ste naredili peno, postopno dodajte sladkor. Žlico po žlico. Vsakokrat ko dodate žlico sladkorja, dobro zmešajte v sneg, preden dodate naslednjo žlico.
  4.  Ponavljajte, dokler ne dodate vsega sladkorja, pena pa ne začne biti čvrsta in sijoča ​​in ko posodo obrnete, bo stabilna.
  5. Tart okrasite z meringo šele pred serviranjem ter jo shranjuje v hladilniku. 

Foodoris nas je dobro posladkala, zdaj pa je čas da odkrite še več zdravih receptov, zato se prijavite na naš NOVIČNIK! 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.