DomovReceptiZdrave sladicePalačinke za srečnejši začetek in lepši konec dneva
Prigrizek - Sladka jed

Palačinke za srečnejši začetek in lepši konec dneva

Palačinke za srečnejši začetek in lepši konec dneva
Vsi recepti
16. marec 2020.

Ena najbolj znanih jedi francoske kuhinje so zagotovo palačinke iz ajdove moke, znane pod imenom galette (ali crepe) bretonne. Kot jim samo ime kaže, so te palačinke tradicionalna jed francoskega kraja Bretanje, vendar so znane in se jejo po vsej Franciji, kot tudi zunaj nje. Lahko se uživajo prazne ali se polnijo s sladkimi ali slanimi nadevi. 

Eden najbolj znanih tradicionalnih slanih nadevov vsebuje sir ementaler, kuhano šunko ter jajce na oko. Kot take, so odlične za zajtrk. 

V Normandiji so pa polnjenje z jabolki in kislo smetano.

To so zgolj nekateri izmed številnih načinov, na katere se palačinke iz ajdove moke lahko pripravijo. Ajdova je moka mehka in aromatična in je, prav zato, odlična za palačinke. 

Ajdova moka je lahko svetlejše ali temnejše barve in ne vsebuje glutena, zato je kot nalašč za vse tiste, ki se, iz katerega koli razloga, izogibajo glutena v prehrani. 

Priprava: 

  1. V namiznem mešalniku združite vse sestavine in potem na vročo ponev dajte raztaljeno kokosovo olje in dajte ga peč. 
  2. Pecite, dokler se na zgodnji strani na začnejo sušiti kraji. 
  3. Obrnite ter pecite še 2 minuti na srednje močnem ognju. 

Postrezite z arašidovim maslom in z nekoliko javorjevega sirupa ali kompot in nekoliko sladke kokosove smetane. Lahko jih potresete z granolo. 

Za še več receptov in zdravih nasvetov, se prijavite na naš novičnik

Zanima vas lahko tudi...