Uporabniška podpora
Ena najbolj znanih jedi francoske kuhinje so zagotovo palačinke iz ajdove moke, znane pod imenom galette (ali crepe) bretonne. Kot jim samo ime kaže, so te palačinke tradicionalna jed francoskega kraja Bretanje, vendar so znane in se jejo po vsej Franciji, kot tudi zunaj nje. Lahko se uživajo prazne ali se polnijo s sladkimi ali slanimi nadevi.
Eden najbolj znanih tradicionalnih slanih nadevov vsebuje sir ementaler, kuhano šunko ter jajce na oko. Kot take, so odlične za zajtrk.
V Normandiji so pa polnjenje z jabolki in kislo smetano.
To so zgolj nekateri izmed številnih načinov, na katere se palačinke iz ajdove moke lahko pripravijo. Ajdova je moka mehka in aromatična in je, prav zato, odlična za palačinke.
Ajdova moka je lahko svetlejše ali temnejše barve in ne vsebuje glutena, zato je kot nalašč za vse tiste, ki se, iz katerega koli razloga, izogibajo glutena v prehrani.
Priprava:
Postrezite z arašidovim maslom in z nekoliko javorjevega sirupa ali kompot in nekoliko sladke kokosove smetane. Lahko jih potresete z granolo.
Za še več receptov in zdravih nasvetov, se prijavite na naš novičnik.
Zanima vas lahko tudi...
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: